Knuffels op Old Trafford en de blijdschap van Krul

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Knuffels op Old Trafford en de blijdschap van Krul

• In de aanloop naar hun weerzien op Old Trafford hadden Louis van Gaal en José Mourinho veel lieve woorden voor elkaar. De vrienden-voor-het-leven onderstreepten vooraf ook hun innige vriendschap met een dikke knuffel, die door de nodige fotografen werd vastgelegd voor het nageslacht. En laten de twee managers ook al in de catacomben zijn betrapt op een omhelzing. Als dat geen echte vrienden zijn!

• Tja, wat doe je als een trainer zijn twijfels uit over de afmetingen van het doel? Dan klim je als verantwoordelijke op een ladder, gewapend met een meetlint, en doe je je plicht. Dat deed scheidsrechter Mike Jones zaterdag voor de wedstrijd Swansea City-Leicester City na de uitgesproken vraagtekens van Leicester-manager Nigel Pearson.

Het resultaat laat zich gemakkelijk raden; de afmetingen waren conform de reglementen. Na afloop van het duel bleek de wens de vader van de gedachte bij Pearson. Zijn ploeg had een groter doel moeten hebben. Het werd namelijk 2-0 voor Swansea.

'Arsenal is een grote club met een geweldige historie.'
Nu speelt Virgil van Dijk nog voor Celtic, maar de Nederlandse verdediger wordt door Engelse media gelinkt aan Arsenal. Dat lijkt Van Dijk wel te zien zitten, al houdt hij nog een slag om de arm. 'Totdat er een bod wordt gedaan, kan ik er niets van zeggen.' (Sky Sports)

Zakaria Bakkali weigerde dit jaar zijn contract met PSV te verlengen en werd daarop teruggezet naar de beloften. Dat had niet alleen gevolgen voor de carrière van de achttienjarige vleugelspeler, maar ook voor het populaire computerspel FIFA 15. Daarin is Bakkali namelijk niet meer terug te vinden, waarover de Belg op Twitter zijn teleurstelling uitsprak. Niet veel later werd deze tweet echter alweer verwijderd. PSV liet weten waarom: Bakkali zou gehackt zijn. De vleugelaanvaller had het bericht volgens de Eindhovense club dus niet zelf geplaatst.

Donny van de Beek geldt als een van de groeibriljanten van De Toekomst. Zaterdag eiste de zeventienjarige middenvelder bij de A1 van Ajax tegen Sparta Rotterdam een hoofdrol voor zich op. Hij scoorde met een stiftbal die erg doet denken aan de goals waarmee Dennis Bergkamp roem vergaarde.

• Donderdag ging Napoli in de Europa League op pijnlijke wijze met 2-0 onderuit bij Young Boys. Zo snel mogelijk weg hier, moet de ploeg van trainer Rafa Benítez hebben gedacht. Daarbij vergat de Italiaanse club echter spits Gonzalo Higuaín en verdediger Raúl Albiol. Terwijl de rest van de Napolitaanse selectie al in het vliegtuig terug naar Italië zat, waren Higuaín en Albiol nog hun plasje aan het plegen bij de dopingcontrole. Foutje, moet kunnen.

• Wij krijgen op Twitter soms de indruk dat Joey Barton geen groot fan is van Neymar.

'Dat weet iedereen, denk ik. Als ik in het zestienmetergebied vrij sta en ik schiet op goal, dan hangt die bal. Dus dan moet-ie wel aangeraakt zijn.'
• FC Groningen bleef zaterdag bij AZ steken op 2-2, maar aanvoerder Maikel Kieftenbeld kreeg nog een levensgrote kans op een derde treffer. Hij schoot echter naast het doel, maar dat was volgens de middenvelder de schuld van Tjaronn Chery, die de bal zou hebben getoucheerd. 'Hem moet ik na straks nog eens spreken', glimlachte Kieftenbeld voor de camera's van FOX Sports.

'Het is alsof we behekst zijn. Onze tegenstanders zijn steeds zeer effectief en wij zijn dat helaas niet.'
Borussia Dortmund stapte in de laatste vier competitieduels als verliezer van het veld. Mats Hummels, centrale verdediger van de Duitse topclub, vond op de clubwebsite een verklaring. Er zijn duistere krachten in het spel.

• West Ham United stuntte zaterdag door thuis met 2-1 te winnen van titelhouder Manchester City. José Mourinho, manager van concurrent Chelsea, was er als de kippen bij om collega Sam Allardyce met het succes te feliciteren. 'Hij stuurde een berichtje met de tekst: Well done, big man', aldus Allardyce, die de bijnaam Big Sam heeft. 'Dat laat zien hoe belangrijk dit voor hem was.'

'Ron Vlaar is een van de beste verdedigers van de Premier League.'
• Was getekend: Philippe Senderos, de Zwitserse verdediger van Aston Villa. Hij was al vaker lovend over zijn Nederlandse kompaan, maar herhaalt dat in de krant Birmingham Mail nog maar eens.

'Ik voelde kriebels in mijn buik, gelukkig was dat gevoel snel weg.'
AZ-debutant Dabney dos Santos blikt op de clubwebsite terug op zijn debuut. De achttienjarige middenvelder kwam als invaller op het veld tegen FC Groningen (2-2). 'Ik mocht van Celso Ortiz alle corners nemen. Al met al is het voor mij persoonlijk een mooie avond. Mijn debuut maken, daar heb ik altijd van gedroomd.'

• Bayern München maakte afgelopen week indruk door op bezoek bij AS Roma met 1-7 te winnen. Toch denkt voormalig succestrainer Arrigo Sacchi dat het team van Bayern niet beter is dan zijn AC Milan. 'Tegen mijn team uit 1989 zou Bayern het heel erg lastig hebben', doelde Sacchi op het elftal dat de Europa Cup I won, met Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Marco van Basten als steunpilaren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.