Knuffelende Klopp, Adebayor snapt er niets van

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Knuffelende Klopp, Adebayor snapt er niets van

• Liverpool boekte vrijdag de derde competitiezege in vier wedstrijden door Chelsea in Londen met 1-2 te verslaan. Voor Jürgen Klopp reden te over om al zijn selectiespelers persoonlijk te trakteren op een innige omhelzing, zoals alleen hij dat kan.

'Ik had bij de club afgesproken, ik dacht voor de medische keuring, maar toen begon de trainer me ineens allemaal verrassende vragen te stellen. Hij wilde weten of ik getrouwd was en of ik kinderen had, maar dat had hij ook op het internet kunnen vinden. Toen wist ik dat het mis was.'
Emmanuel Adebayor zag een dienstverband bij Olympique Lyon onverwachts aan zijn neus voorbij gaan. De Franse club gaf zijn deelname aan de Afrika Cup en het feit dat hij niet speelgerechtigheid is voor de Champions League aan als redenen om af te zien van het transfervrij aantrekken van Adebayor. De voormalig speler van Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Crystal Palace snapt daar niets van. (L'Equipe)

'De goal van Deeney tegen West Ham United was geweldig, slechts een aantal spelers zijn tot zoiets in staat, één van hen is Maradona'
Watford-manager Walter Mazzarri loofde zijn aanvoerder Troy Deeney na diens doelpunt in het met 2-4 gewonnen duel met West Ham United afgelopen zondag. De 28-jarige Deeney, vanmiddag tevens trefzeker tegen Manchester United, lepelde de bal op fraaie wijze over West Ham-doelman Adrián heen. Mazzarri is zo blij met zijn aanvoerder dat hij hem zelfs durft te vergelijken met Diego Armando Maradona, ofwel Maradeeney.

'Ik denk dat de speelstijl van Peter Bosz bij Ajax af en toe naïef is.'
Ronald Koeman hekelt in gesprek met de NOS de drang van Nederlandse ploegen om altijd te willen opbouwen. 'Barcelona kan opbouwen en met een kans eindigen, maar dat kunnen wij niet in Nederland. Het is allemaal vanuit de omschakeling.' Dat Peter Bosz bij Ajax wel probeert op die manier tot kansen te komen, vindt de Everton-trainer soms wat naïef.

'De leiding van de KNVB heeft er een puinhoop van gemaakt. Je mag niet accepteren dat iemand maar opstapt wanneer het hem uitkomt.'
In hetzelfde interview wordt Koeman gevraagd naar de situatie bij het Nederlands elftal, waar de assistenten Marco van Basten en Dick Advocaat kort na elkaar vertrokken en bondscoach Danny Blind alleen achterlieten.

Vitesse heeft niet alleen fans in Arnhem. Ook in Argentinië wordt er nagelbijtend naar de wedstrijden van de ploeg van Henk Fraser gekeken. Voor de supporters van Vitesse reden om de Argentijnse fanatiekeling Juan naar het Gelredome te halen om een wedstrijd van zijn helden te bezoeken en met succes: Go Ahead Eagles werd met 2-0 opzij gezet, al viel de openingstreffer pas een kwartier voor tijd. De Zuid-Amerikaan (midden in beeld) toonde zich gelukkig met het doelpunt van Ricky van Wolfswinkel.

Feyenoord gaat aangifte doen tegen de vloggers die donderdag bij het duel met Manchester United in Rotterdam De Kuip binnendrongen door zich te vermommen als journalisten van FOX Sports. 'Wij zijn hier uiteraard niet blij mee. We zullen de vloggers bij de KNVB aanmelden voor een stadionverbod en de bijbehorende geldboete', laat een woordvoerder weten aan RTV Rijnmond.

'De spelers van Inter speelden alsof het een trainingspartijtje was. Ik verwacht meer enthousiasme en een andere instelling tegen Juventus.'
Voormalige Internazionale-voorzitter Massimo Moratti was niet te spreken over het optreden van de Nerazzurri in de Europa League tegen Hapoel Beer-Sheva (2-0 verlies). Volgens Moratti verwarde de ploeg van Frank de Boer het duel met een trainingspotje.

'Als je 0-4 voorstaat, moet je niet op de bal gaan staan en je tegenstander provoceren. Speel de bal gewoon af en loop weg.'
Neymar droeg zaterdag met een doelpunt bij aan de 1-5 zege van Barcelona op promovendus Leganés. Voormalig Barcelona-speler Michael Laudrup was echter niet gediend van de manier waarop de Braziliaan vervolgens de trucendoos opengooide. (BeIN Sports)

Nourdin Boukhari was vandaag de reddende engel voor een Sparta Rotterdam-supporter, die zijn laptop in een openstaande auto had achtergelaten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.