Knotsgekke slotfase levert FC Groningen winst op

FC Groningen heeft op de Vijverberg een overwinning geboekt op De Graafschap (2-3). De bezoekers bogen in de slotfase een achterstand om in een voorsprong. David Texeira was de grote man bij de ploeg van trainer Pieter Huistra.

Het duurde even voordat de wedstrijd op de uitverkochte Vijverberg op gang kwam. De eerste helft kende nauwelijks hoogtepunten. Hetzelfde gold voor de eerste twintig minuten van de tweede helft. Toen brak David Texeira het duel open. De Uruguayaanse vervanger van de naar PSV vertrokken Tim Matavz schoot op aangeven van Dusan Tadic knap binnen: 0-1.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten na de openingstreffer veranderde Yuri Rose een mislukte schuiver van Jussi Kujala op kunstige wijze met zijn hak van richting, waardoor Groningen-doelman Brian van Loo kansloos was: 1-1.

De Graafschap ging hartstochtelijk op jacht naar een tweede doelpunt en dat kwam er tien minuten voor tijd toen Vito Wormgoor een vrije trap achter de verbouwereerde Van Loo krulde. De Vijverberg vierde feest, maar bleef uiteindelijk door een knotsgekke slotfase in mineur achter.

In een tijdsbestek van amper zestig seconden scoorde Groningen twee keer. Texeira trok de stand gelijk met een knappe volley en Dusan Tadic bezorgde de Noorderlingen de volle winst. Foto: VI Images