Knotsgek: Liverpool knokt zich in 99ste minuut naar zege op Forest

Reacties

Liverpool heeft zaterdag opnieuw in de dying seconds een overwinning over de streep getrokken. In de negende minuut van de extra tijd kopte Darwin Nuñez The Reds naar de zege op Nottingham Forest.

Knotsgek: Liverpool knokt zich in 99ste minuut naar zege op Forest
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Het waren een soort wittebroodsweken bij Liverpool. De ploeg van manager Jürgen Klopp won op fraaie wijze de League Cup, knokte met een selectie vol jongelingen langs Southampton en bleef ondertussen de fiere koploper van de Premier League. Vijf wedstrijden werden er op rij gewonnen, maar toch leek Nottingham Forest op voorhand al een gevaarlijke bananenschil voor de titeluitdager.

Terwijl de resultaten geweldig waren, verloor Klopp de laatste weken namelijk de ene na de andere speler met een blessure. Zo ontbrak Ryan Gravenberch zaterdag nog, terwijl ook spelers als Mohamed Salah, Trent-Alexander-Arnold, Diogo Jota, Thiago Alcántara en Alisson Becker niet inzetbaar waren. Wel keerde Wataru Endo, Darwin Nuñez en Dominik Szoboszlai terug bij de selectie maar het trio was niet fit genoeg om te beginnen. Oranje-internationals Virgil van Dijk en Cody Gakpo waren wél van de partij.

Het duo had het lastig op City Ground. Nota bene Divock Origi, de Belgische spits die ooit aan de basis stond van de heroïsche comeback in de halve finale van de Champions League tegen Barcelona, waarschuwde zijn oude liefde meteen. Hij miste, maar schudde de koploper wakker. Onder andere Luís Díaz en Gakpo reageerden, maar eveneens zonder scherpte. Met ruim zeventig procent balbezit, maar zonder hele grote uitgespeelde kansen, gingen beide ploegen doelpuntloos de rust in.

Averij in titelstrijd
In de tweede helft begon Liverpool voortvarend. Met name Andy Robertson liet echter na om de ban te breken. De Schot schoot in kansrijke positie hard voorlangs. Alexís Mac Allister en Díaz lukten het ook niet. Met het piepjonge goudhaantje van de midweekse FA Cup-zege, Jayden Danns, voor Gakpo, probeerde Klopp nog een beslissing te forceren.

Het leek na lange tijd weer eens mis te lopen voor Liverpool, maar zoals zo vaak toonde de ploeg zich een ultieme sluipmoordenaar. In de negende minuut (!) van de extra tijd was het namelijk alsnog raak. Na een afgeslagen hoekschop kon Mac Allister de bal nog één keer in het zestienmetergebied brengen, waarna Nuñez het uitvak in totale extase bracht en Liverpool aan kop in de Premier League hield: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.