Knotsgek goalfestijn levert Tottenham weer zege op

Tottenham Hotspur heeft er opnieuw een memorabel duel bij dit seizoen. De thuiswedstrijd tegen Reading leverde gemiddeld iedere negen minuten een doelpunt op. En ondanks vier keer een achterstand, trokken The Spurs met 6-4 aan het langste eind.

Knotsgek goalfestijn levert Tottenham weer zege op

De speler met de breedste grijns na afloop was Dimitar Berbatov. De Bulgaarse spits scoorde vier keer fraai en verdubbelde daarmee zijn totale productie dit seizoen in de Premier League. Berbatov zag zijn naam terug op het overvolle scorebord als maker van de eerste drie goals en van de laatste.

Collega Paul Robinson zal minder trots terugkijken. De doelman van Tottenham, die al zo veel blunders op zijn naam heeft staan, ging twee keer aanwijsbaar in de fout en kreeg drie goals tegen bij hoge ballen vlak voor zijn neus. Het leverde Reading telkens een voorsprong van één treffer verschil op. In het laatste kwartier maakte Spurs het echter meer dan goed.

Tottenham zette de opmars op de ranglijst voort met de vijfde overwinning in de laatste zes duels. Kenmerkend voor het seizoen werkte Tottenham al vijf wedstrijden af waarin het vier keer of meer scoorde, kreeg het zeven keer drie goals of meer tegen en eindigden vier competitieduels met zes of meer treffers op het scorebord.

Bekijk hier al onze video's