Knotsgek duel beslist in het voordeel van Cambuur

In een doelpuntrijk duel met Go Ahead Eagles heeft Cambuur in de laatste minuut aan het langste eind getrokken. Mark de Vries maakte twee minuten voor tijd een hattrick van Koen van der Biezen (foto) onschadelijk.

Go Ahead Eagles kwam in Leeuwarden vroeg in de wedstrijd op een voorsprong. Koen van der Biezen zette na een kwartier zijn hattrick in gang. Ondanks een rode kaart voor Deventer verdediger Kevin van Diermen verdubbelde de aanvaller de score. De aansluitingstreffer van Gijs Luirink zorgde voor de 2-1 ruststand in het Deventer voordeel.

Het spektakel dat plaatshad in de eerste helft ging na de hervatting door. Via Alexander Prent en Mark de Vries boog SC Cambuur de achterstand om in een 3-2 voorsprong en liep Go Ahead Eagles achter de feiten aan.

Toen Van der Biezen tien minuten voor tijd zijn hattrick voltooide leek het punt binnen voor de Deventer formatie. Toch hielden de Friezen de winst in eigen huis. De Vries stelde de zege vlak voor het einde van de wedstrijd veilig (4-3).

Tot overmaat van ramp beëindigde Go Ahead het duel met negen man na een rode kaart voor Joep van den Ouweland. Foto: VI Images