Knokploeg Mourinho dendert door, Dzeko schiet met scherp

Chelsea blijft soeverein presteren in de Premier League. Zaterdagmiddag werd op eigen veld het dit seizoen verrassend goed presterende Aston Villa opzijgezet. Manchester City had het een stuk moeilijker, maar won wel bij Hull City.

jo

Chelsea-Aston Villa 3-0
Met Leandro Bacuna op de bank en zonder de nog altijd geblesseerde Ron Vlaar begon Villa aan het duel met de koploper. Al na zeven minuten kwam de ploeg van José Mourinho op voorsprong. Willian stuitte bij zijn eigen poging nog op doelman Brad Guzan, maar legde de bal vervolgens terug op Oscar. De Braziliaan schoot de bal in het doel.

Na een klein uur spelen was het Diego Costa die de nekslag uitdeelde met een snoeiharde kopbal. De van Atlético Madrid overgekomen spits ontpopt zich langzamerhand tot een regelrechte voltreffer van Chelsea. Hij staat na zes competitieduels immers alweer op acht doelpunten. Willian bepaalde in de slotfase de eindstand op 3-0.

Mede door de riante marge kwam Chelsea, dat mede door de aankopen van Mourinho is omgeturnd tot een volwassen vechtmachine en kampioenskandidaat nummer één lijkt, in de slotfase niet echt meer in gevaar. Zo is de ploeg van Mourinho na zes duels nog altijd ongeslagen en werden er pas twee punten verloren. Bovendien kenden de Londenaren een goede generale repetitie voor het Champions League-duel van dinsdag. Dan keert Mourinho in zijn vaderland Portugal terug voor een westrijd tegen Sporting Lissabon.

Diego Costa. Zes competitieduels, acht goals.

Hull City-Manchester City 2-4
Na elf minuten wees alles op een gemakkelijke middag voor Manchester City. Sergio Agüero opende na zeven minuten al de score met een knap schot uit de draai. De Argentijnse spits was bediend door zijn landgenoot Pablo Zabaleta, die een kopduel won. Vier minuten daarna was het opnieuw raak. Edin Dzeko draaide de bal op schitterende wijze in de verre kruising.

Uiteindelijk ging City toch met een gelijke stand richting kleedkamer en vooral Eliaquim Mangala zal zich daarover schuldig gevoeld hebben. Eerst kopte hij als een volleerd spits de bal achter zijn eigen doelman Willy. Eenmaal bekomen van die schrik veroorzaakte hij een strafschop, die werd benut door Abel Hernández.

Toch opluchting van de verdediger bezorgde Dzeko City en invaller Frank Lampard (die voor de derde wedstrijd op rij scoorde) toch nog de winst. Eerst viel het hobbelende schuivertje van Dzeko met het nodige fortuin in de verre hoek, waarna Chelsea-icoon Lampard de eindstand bepaalde. Op die opleving van City kon Hull niet meer reageren, waardoor de landskampioen nog steeds vijf punten minder heeft dan koploper Chelsea. Ook City gaat dus met drie punten op zak toeleven naar de Champions League. Dinsdag is AS Roma in Italië de tegenstander.