Knokkend Go Ahead buigt pas na penalty's voor FC Twente

Goed was het bekerduel tussen Go Ahead Eagles en FC Twente niet, meeslepend wél. Uiteindelijk waren de Tukkers na strafschoppen de beste.

Bij zowel Go Ahead Eagles als FC Twente kreeg de tweede doelman de kans onder de lat. Dat deden Eagles-goalie Mickey van der Hart en Twente-keeper Sonny Stevens naar behoren: beiden hielden een clean sheet. Van der Hart mocht evenwel vooral de paal bedanken dat het na 120 minuten nog altijd 0-0 stond.

De Tukkers hadden voor de pauze al een aardig overwicht, maar in de tweede helft was de ploeg van Alfred Schreuder tweemaal wel érg dicht bij een doelpunt. Nadat verdediger Xandro Schenk van Go Ahead met tweemaal geel het veld had moeten verlaten, raakten Hakim Ziyech (foto, links) en Luc Castaignos kort na elkaar de staander naast Van der Hart. Ook in het restant van de reguliere speeltijd wist Twente de overtalsituatie niet uit te buiten.

Naarmate de tijd in de verlenging verstreek, kregen de mannen van Foeke Booy - net als het enthousiaste thuispubliek - steeds meer vertrouwen in een goede afloop. Helemaal nadat schoten van Orlando Engelaar en een inzet van Kamohelo Mokotjo geen doel troffen. De strafschoppenreeks werd de ploeg uit Deventer uiteindelijk tóch fataal.

Niet Van der Hart, die tegen het einde van de verlenging zelfs kramp kreeg, maar Stevens werd daarin de held: hij keerde de eerste Eagles-penalty van Jop van der Linden. Mede omdat de pingel van Robbert Schilder er via de rug van Van der Hart alsnog schlemielig in ging, plaatsten de Enschedeërs zich voor de achtste finale.