Knieoperatie houdt Barazite voorlopig in Zuid-Frankrijk

Nacer Barazite keert pas op zijn vroegst in januari terug bij Austria Wien. De Oostenrijkse titelhouder had de 23-jarige aanvaller graag definitief overgenomen van AS Monaco, maar vanwege een noodzakelijke ingreep aan Barazite's rechterknie zijn de plannen voorlopig van de baan.

Knieoperatie houdt Barazite voorlopig in Zuid-Frankrijk

Doordat de voormalig speler van onder meer Arsenal, Vitesse en Jong Oranje naar verwachting vier maanden is uitgeschakeld, wil Austria Wien de optie tot koop deze zomer niet lichten. Eind januari keerde Barazite op huurbasis terug in Wenen, waar hij eerder tussen januari 2011 en januari 2012 uiterst succesvol is geweest. Maar vanwege veelvuldig blessureleed bleef zijn inbreng dit kalenderjaar beperkt tot vijf competitieduels. Een eerdere kniebehandeling in Barcelona bracht niet het gewenste resultaat.

Door de nieuwe ingreep zal de aanvaller daarom sowieso tot de winterstop contractspeler blijven van AS Monaco. In overleg met de Monegasken moet Barazite nog besluiten of hij zal revalideren in Monaco of Zeist. De verwachting is niet dat de Nederlander met Marokkaanse roots een rol gaat spelen in de hyperambitieuze plannen van AS Monaco.

Indien Austria Wien de optie had gelicht, zou Barazite voor nog eens drie seizoenen aan de club verbonden zijn geweest. De Oostenrijkers laten weten zich tijdens de winterstop opnieuw te melden voor Barazite, mits hij volledig fit is. (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen