Knieblessure zit man in vorm Insigne opnieuw dwars

Reacties

Lorenzo Insigne leek zich op te mogen maken voor zijn eerste optreden voor Italië sinds het WK 2014 in Brazilië, maar de zo uitstekend aan het seizoen begonnen vleugelspits van Napoli is opnieuw teruggeworpen met een knieblessure.

Knieblessure zit man in vorm Insigne opnieuw dwars

Insigne stond vorig seizoen bijna vier maanden aan de kant met een kruisbandblessure, maar bewees dit seizoen weer de hoop in bange dagen te zijn van de Napoli-fans. Met vijf goals en drie assists in zeven competitieduels verkeerde 24-jarige aanvallende middenvelder in bloedvorm. De verwachting was dan ook dat bondscoach Antonio Conte hem een basisplaats zou geven.

De uitwedstrijd van zaterdag tegen Azerbeidzjan, dat Italië in eigen huis exact een jaar geleden pas in de 82ste minuut aan de kant zette (2-1), betekent echter niet het eerste interlandoptreden van Insigne sinds 20 juni 2014, toen hij in het groepsduel met Costa Rica (0-1) ruim een half uur meedeed als invaller. Insigne keert terug naar Napoli om zich te laten behandelen aan zijn knieblessure.

Conte heeft AC Milan-middenvelder Giacomo Bonaventura opgeroepen als vervanger van de 1 meter 63 kleine technicus. Het moeilijk scorende Italië – slechts elf goals in de acht voorgaande kwalificatieduels – is zaterdagavond bij een zege op Azerbeidzjan geplaatst voor het EK. Nummer drie Kroatië heeft vier punten minder dan de koploper van Groep H, Noorwegen (twee punten minder) is de nummer twee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.