Knappe winst ADO Den Haag op bezoek bij Utrecht

ADO Den Haag heeft het duel der subtoppers gewonnen. De Hagenaars trokken op bezoek bij FC Utrecht in een aantrekkelijke wedstrijd aan het langste einde (2-3).

De middag begon nog zo mooi voor Utrecht. Hoewel de wedstrijd aanvankelijk lange tijd in evenwicht was, pakte de ploeg van trainer Ton Du Chatinier na een halfuur spelen de voorsprong. Een lange bal van Jakob Lensky werd door de kopsterke Frank Demouge prima klaargelegd voor Edouard Duplan. De Fransman schoot de val vervolgens van dichtbij langs doelman Gino Coutinho: 1-0.

ADO toonde echter veerkracht en trok de stand nog in de eerste helft gelijk. Jens Toornstra brak door over rechts en sleepte de bal prima voor het doel. Daar kon spits Charlton Vicento van dichtbij binnen tikken: 1-1.

In de tweede helft trok ADO, dat het zonder de geschorsten trainer John van den Brom en middenvelder Lex Immers moest zien te stellen, de wedstrijd naar zich toe. Eerst kopte Aleksandar Radosavljevic geheel vrijstaand een prima voorzet van Wesley Verhoek binnen en enkele minuten later tilde Dmitri Bulykin de score vanaf elf meter naar 1-3, nadat Tim Cornelisse zich in het strafschopgebied had vergrepen aan Vicento.

Toch werd het nog even spannend in de Galgenwaard. Een kwartier voor tijd kon Vicento met een tweede gele kaart inrukken en niet veel later zorgde Kevin Strootman met een harde knal voor de aansluitingstreffer. Daar bleef het echter bij.

ADO staat met de overwinning steviger op de vijfde plaats. De ploeg heeft 51 punten uit 29 duels. Utrecht blijft staan op plaats acht met 41 punten. Foto: VI Images