Knappe comeback Groningen tegen Sparta, zege Go Ahead

Sparta Rotterdam heeft tegen FC Groningen een 3-1 voorsprong weggegeven. In het andere oefenduel tussen twee Eredivisionisten was Go Ahead Eagles nipt te sterk voor Excelsior.

FC Groningen - Sparta Rotterdam 3-3
FC Groningen en Sparta Rotterdam hebben er in Hoogeveen een spektakel van gemaakt. De vriendschappelijke wedstrijd tussen de twee Eredivisie-clubs leverde liefst zes doelpunten op. Het gepromoveerde Sparta begon uitstekend aan de wedstrijd, want na 24 minuten leidde de ploeg van trainer Alex Pastoor met 2-0 door treffers van Roland Bergkamp en Paco van Moorsel.

Kort na rust verkleinde Kasper Larsen de achterstand, maar binnen een minuut herstelde Thomas Verhaar de marge weer naar twee doelpunten. Groningen toonde echter veerkracht, want het werd nog 3-3. Yoell van Nieff uit een vrije trap en Danny Hoesen (foto, strafschop) zorgden voor het gelijkspel.

FC Groningen en Sparta Rotterdam komen elkaar 11 september in het Noordlease Stadion tegen in competitieverband. Bekijk hier het volledige programma van FC Groningen in de voorbereiding en hier die van Sparta Rotterdam.

Go Ahead Eagles - Excelsior 1-0
In Terwolde heeft Go Ahead Eagles ook zijn vijfde duel in de voorbereiding gewonnen. De ploeg van trainer Hans de Koning versloeg Excelsior. Op aangeven van Robin van der Meer zorgde Kevin Brands na een klein uur voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Het was voor Sander Fischer een speciale middag, want na drie seizoenen Excelsior stapte de verdediger deze zomer over naar promovendus Go Ahead Eagles.

Op 1 oktober staan beide clubs opnieuw tegenover elkaar. Dan spelen beide clubs in Deventer tijdens de achtste speelronde van de Eredivisie. Bekijk hier het volledige programma van Go Ahead Eagles in de voorbereiding en hier die van Excelsior.