Kluivert wilde Ajax-trainer worden, Falcao had geen keus

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kluivert wilde Ajax-trainer worden, Falcao had geen keus

'Ik had het gedurfd, zeker weten. Je gaat voor het hoogste en dat zou een hele mooie kans voor mij zijn geweest.'
• Als het aan Patrick Kluivert had gelegen had niet Peter Bosz maar hijzelf nu op de bank van Ajax gezeten. Zijn generatiegenoten Edwin van der Sar en Marc Overmars vonden hem echter te onervaren. 'Ik was het er niet mee eens. Natuurlijk was ik teleurgesteld. Maar ik heb het te respecteren', aldus de oud-international, die door Paris Saint-Germain wél ervaren genoeg werd bevonden om er technisch directeur te worden. (NOS)

Vitesse is de laatste weken nu niet bepaald het toonbeeld van trefzekerheid. Toch deden de spelers van de Arnhemmers hun uiterste best om de bal tijdens de training niet in het doel, maar tegen de lat te schieten. Een beetje ontspanning voor het duel van zaterdag met PEC Zwolle moet kunnen!

Latje trap 😂⚽️🔝 #crossbarchallenge #Vitesse #training

Een video die is geplaatst door Vitesse (@mijnvitesse) op

'Als Alan en ik in de huidige Premier League zouden samenspelen, zouden we nog steeds schade kunnen aanrichten.'
Alan Shearer en Chris Sutton vormden in het seizoen 1994/95 een fameus spitsenduo, dat Blackburn Rovers aan de verrassende landstitel hielp door 49 goals voor zijn rekening te nemen (Shearer 34, Sutton 15). Tegenwoordig zijn dergelijke aanvalskoppels steeds zeldzamer in de Premier League. 'Het is niet alsof het spelletje opnieuw is uitgevonden, je kan nog steeds met twee spitsen spelen.' (BBC)

'Ze gaven mij de indruk dat de club me moest verkopen om te overleven.'
Radamel Falcao had naar eigen zeggen geen keus toen AS Monaco in 2013 voor hem aanklopte bij Atlético Madrid. De Colombiaanse spits scoorde 70 keer in 91 duels voor Atlético, dat zijn goalgetter desondanks verkocht voor 43 miljoen euro. 'Ze hebben me nooit aangeboden om te blijven. We hadden begrip voor de financiële situatie. Monaco opende haar deuren voor mij en ik ben hier erg gelukkig.'

Silvio Proto staat ook aan de vooravond van een transfer. Maar niet als speler. De Belgische doelman van KV Oostende, die tot afgelopen zomer tien jaar de kleuren van Anderlecht verdedigde, gaat aan de slag als co-commentator voor de Belgische tv zolang hij aan de kant staat door een kruisbandblessure. Gezien zijn uitgesproken persoonlijkheid is dat de veertienvoudig international wel toevertrouwd.

 • Arsenal-aanvaller Theo Walcott staat toch vooral bekend om zijn snelheid, maar de 27-jarige Engelsman heeft om een heel andere reden het Guinness Book of Records gehaald. De snelheidsduivel verbeterde een wereldrecord door een van een hijskraan vallende bal feilloos te controleren. Alle ballen op Theo, zouden wij zeggen!

Jordy Clasie beleefde woensdag een mooie avond door met een fraai doelpunt voor Southampton de uitschakeling van Arsenal in het League Cup-toernooi in te luiden. De allereerste treffer van de 25-jarige Nederlander in dienst van The Saints is meteen genomineerd voor de award Doelpunt van de Maand.

'Mijn dromen zijn het Nederlands elftal halen een in een Europese topcompetitie spelen. Het rendement van Ziyech, het team elke keer op sleeptouw nemen, dat is het streven. Ik zou ook weleens een doelpunt van de middellijn willen maken, met een lob over de keeper'
Stijn Spierings maakt een prima seizoen door bij Sparta Rotterdam. De twintigjarige middenvelder spreek in gesprek met de Volkskrant zijn ambities uit.

• De supporters van Manchester City verheugen zich al maanden op de komst van het Braziliaanse wonderkind Gabriel Jesus. The Citizens betaalden in de zomer 32 miljoen euro aan Palmeiras voor de negentienjarige spits, die ook al de aanvalsleider van het Braziliaanse nationale elftal is. Het toptalent mocht eerst het seizoen afmaken bij Palmeiras, maar nu het kampioenschap voor zijn club binnen is, heeft hij tijd om eens uitgebreid kennis te maken met zijn toekomstige werkgever. Voor de taalbarrière heeft manager Pep Guardiola de hulp ingeschakeld van Fernando en Fernandinho.

'Geloof me, ik ben volledig vergeten wat er vorig seizoen gebeurd is'
De jaren gaan tellen voor Claudio Ranieri. Dat de 65-jarige Leicester City-manager de grootste prestatie uit zijn lange trainersloopbaan vergeten is, lijkt ons echter sterk. Ranieri beweert evengoed stellig niet meer terug te denken aan het sprookje dat zijn Foxes vorig jaar lieten uitkomen, maar zich volledig op de minder rooskleurige situatie van nu te focussen.

Guus Hiddink is nog vijf jaar ouder dan Ranieri, maar kan nog steeds geen genoeg krijgen van het spelletje. De Nederlander, die vorig seizoen als interim-trainer een half jaar Chelsea onder zijn hoede nam, was vrijdagochtend op Papendal te vinden om de Londense talenten aan het werk te zien.

Giovanni Simeone, de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone, heeft het deze week op zijn heupen. De 21-jarige spits van Genoa vergaarde zondag wereldwijde bekendheid door binnen dertien minuten twee keer te scoren tegen Juventus. Het was echter niet de eerste keer dat de Argentijn mensen versteld liet staan. Zijn kapsel in 2013 verdient een plaatsje in de recordboeken.

• Het scheelde niet veel of Cristiano Ronaldo had Sporting Lissabon in 2003 niet verruild voor Manchester United, maar voor Barcelona. Vlak na zijn aantreden dertien jaar geleden kreeg voorzitter Joan Laporta de dribbelaar aangeboden. 'We hadden Rafael Márquez en Ricardo Quaresma al aangetrokken. Hun zaakwaarnemer, Jorge Mendes, zei dat hij nóg een heel goede speler in zijn stal had. Mendes vertelde dat wij hem voor zeventien miljoen euro mochten hebben, twee miljoen euro minder dan het bedrag waarvoor hij uiteindelijk naar United ging', verhaalt Laporta in de krant AS. De bestuurder doet niet uit de doeken waarom de deal afketste.

'Ik heb de koning maar niet gevraagd of hij voor Ajax is'
Davy Klaassen lunchte donderdag met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Anderhalve maand geleden kreeg Klaassen een uitnodiging van het koningspaar. Hij dacht niet dat hij in de boot werd genomen. 'Nee, ik was niet bang voor een staaltje voetbalhumor', zei de Ajax-middenvelder, die in een onbekend gezelschap terechtkwam. 'Eigenlijk kende ik alleen Miss Montreal.' (De Telegraaf)

• Dokter David Nufrio van de Spaanse amateurclub CD Guijuelo is een groot fan van ham en daarom liet hij zijn tas met medische spullen in de vorm van zijn favoriete etenswaar maken. De hamvraag is natuurlijk of de spelers daardoor sneller herstellen van een hamstringblessure...

'Soms lijkt het te eenvoudig voor hem. Alsof hij als man een wedstrijdje tegen de junioren speelt.'
• Volgens Southampton-clubicoon Matt Le Tissier is Virgil van Dijk misschien wel de beste centrale verdediger van de Premier League. 'Ik zou zeer verrast zijn als Van Dijk verkocht wordt voor minder dan 50 miljoen pond', zegt de 48-jarige Engelsman over Van Dijk, die wordt gelinkt aan meerdere topclubs. 'Als er een club komt die 50 of 60 miljoen pond wil neerleggen, kun je dan nog een speler in de weg staan? Dat is iets dat je moet overwegen.'  (The Daily Mail)

• Het is geen toeval dat deze anekdote opduikt in de week van El Clásico. Net zoals het geen toeval is dat Real Madrid-preses Florentino Pérez zich op de borst klopt voor het benoemen van Zinedine Zidane tot hoofdtrainer. 'Hij heeft ons leven veranderd', zegt de bestuurder in gesprek met AFP. 'Als een van de beste spelers ooit heeft hij automatisch gezag bij de spelers. Zidane heeft de autoriteit die onmisbaar is voor deze functie. Afgelopen seizoen heeft hij voor een totale ommekeer gezorgd.'

• Tijdens SC Heerenveen - SC Cambuur werd in 2014 na amper acht seconden een strafschop toegekend. Dit wereldrecord (voor zover wij weten, met de stopwatch geklokt destijds) werd deze week bijna aangescherpt in Roemenië. Steaua Boekarest kreeg namelijk na negen tellen een penalty tijdens de derby met Dinamo. Een en ander was het gevolg van een onhandige actie van doelman Jaime Penedo.

'Riyad Mahrez had ook zes, zeven maanden nodig om te wennen. Kun je nagaan. Ik ben juist blij met onze aankopen. Het is geen garantie dat nieuwe spelers er meteen staan.'
Leicester City presteert dit seizoen uiterst wisselvallig en dus moest manager Claudio Ranieri tijdens een persconferentie kritische vragen beantwoorden over de aankopen Islam Slimani, Ahmed Musa en Nampalys Mendy.

• Het is vandaag 2 december. Precies zes jaar geleden kregen Rusland en Qatar de WK's van 2018 en 2022 toegekend bij een van de meest smerige verkiezingen ooit in de geschiedenis van de sport. Bijna alle leden van het uitvoerend comité die destijds hun stem uitbrachten zijn inmiddels ontmaskerd als een corrupte bobo.

Antonin Panenka viert vrijdag zijn 68ste verjaardag. De middenvelder zorgde in 1976 voor een iconisch EK-moment door bij zijn penalty in de beslissende reeks in de eindstrijd de West-Duitse keeper Sepp Maier te verschalken met een pisboogje. Alle reden om aandacht te schenken aan deze totaal mislukte versies:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.