Kluivert mag dankzij zege nog hopen op Caribbean Cup

Bondscoach Patrick Kluivert mag door een 2-1 overwinning van zijn Curaçao in het kwalificatieduel met de Dominicaanse Republiek nog hopen op een plek in het hoofdtoernooi om de Caribbean Cup.

De in Alkmaar geboren Gino van Kessel opende na een doelpuntloze eerste helft na rust de score voor de selectie van Kluivert, maar de keuzeheer zag de bezoekers in de 77ste minuut langszij komen via Edipo Rodríguez. Felitciano Zschusschen, spits van FC Oss, kroonde zich in de 81ste minuut tot matchwinner: 2-1.

Het eerste duel in de eerste ronde, waarin Curaçao in een poule van drie in totaal twee wedstrijden speelt, ging in de nacht van woensdag op donderdag al verloren. Toen bleek Barbados met 1-0 te sterk. Daardoor deelt de selectie waar onder anderen Leandro Bacuna en Jarchinio Antonia deel vanuit maken de koppositie in Groep 4 met Barbados. Beide ploegen hebben drie punten.

Curaçao bezet op doelsaldo de tweede plaats en heeft de twee poulewedstrijden al achter de rug. Barbados en de Dominicaanse Republiek treffen elkaar dinsdagavond (21.00 uur Nederlandse tijd) nog. Bij een gelijkspel of een nederlaag van de nummer drie plaatst Curaçao zich als nummer twee voor de tweede kwalificatieronde van het toernooi om de Caribbean Cup. Het eindtoernooi wordt in 2017 in de Verenigde Staten afgewerkt.