Kluivert glundert: 'Mijn vader gaat het wel even voordoen'

Dankzij een fraaie actie en het nodige lef heeft de zeventienjarige Justin Kluivert voor het eerst gescoord in het betaald voetbal. Bij vader Patrick is de Jupiler League-wedstrijd tussen SC Cambuur en Jong Ajax (1-3) niet onopgemerkt voorbijgegaan, zo schat de jongeling in.

De aanvaller versierde met een individuele actie een strafschop en benutte die zelf in tweede instantie. 'Ik voelde dat de tegenstander kort op me zat en had wat moois in gedachten. Dat lukte. Ik heb de penalty goed uitgelokt, denk ik', blikt Kluivert bij FOX Sports terug op het moment in de negentigste minuut.

In principe was het vervolgens aan Pelle Clement om aan te leggen vanaf de strafschopstip, maar met de nodige branie eiste Kluivert de bal op. 'Ik had wel de ballen om hem zelf te nemen. Er was eigenlijk geen discussie. Meestal neemt Pelle (Clement, red.) ze en ik vroeg het heel aardig. Ik miste 'm, maar er gaan er in de toekomst ook zeker een paar in. Geloof me.'

Met zijn eerste profdoelpunt treedt Kluivert verder in de voetsporen van zijn vader, die als technisch directeur van Paris Saint-Germain te druk was om aanwezig te zijn in Leeuwarden. In huize Kluivert volgt ongetwijfeld een nabeschouwing, zo verklapt Kluivert junior. 'We hebben het vrij weinig over penalty's, meestal meer over het voetbal zelf. Na deze gaan we er het wel over hebben. Mijn vader gaat het even voordoen', zegt de trotse doelpuntenmaker met een knipoog.

De jeugdinternational speelde in Leeuwarden zijn derde Jupiler League-wedstrijd. Kluivert zegt blij te zijn met alle mogelijkheden die hij krijgt om ervaring op te doen. 'Ik stop alles wat ik hier meemaak in mijn rugtas en dat neem ik mee naar de A1. Minuten maken, leren en steeds beter en beter worden.'

Patrick Kluivert was 211 dagen ouder toen hij voor het eerst scoorde in het betaald voetbal.