Kluivert en Ziyech met Ajax mee op trainingskamp

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz neemt Justin Kluivert mee op trainingskamp  naar Portugal. De jonge Ajacied is een van de 27 spelers die mee afreizen naar Portugal, waar Ajax ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft de tenten opslaat.

Kluivert en Ziyech met Ajax mee op trainingskamp

Kluivert (foto) zat half december voor het eerst bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht, nadat hij zich daarvoor had getoond in Jong Ajax. Zijn debuut  maakte de zeventienjarige zoon van Patrick Kluivert nog niet.

Middenvelder Carel Eiting (18) en aanvaller Pelle Clement (20) deden dat al wel, in het bekerduel met Kozakken Boys. Ook zij behoren tot de spelersgroep voor het trainingskamp.

Nemanja Gudelj ontbreekt in het keurkorps. Hij mag door zijn gedrag, de middenvelder werd uit de selectie gezet omdat hij het niet langer kon opbrengen op de bank te zien, nog steeds naar een andere club uitzien.

Afrika Cup
Bertrand Traoré zal zich ook niet bij de Ajacieden voegen in Portugal. De huurling van Chelsea is voldoende hersteld van zijn blessureleed om met Burkina Faso in actie te komen op het toernooi om de Afrika Cup. De aanvaller heeft zich zaterdag al bij de nationale ploeg gemeld.

André Onana laat de strijd om Afrika Cup juist schieten. Hij geeft er de voorkeur aan zich op Ajax te richten en zal de strijd aangaan met Tim Krul. Omdat Hakim Ziyech niet is opgeroepen voor Marokko, staat ook hij op de namenlijst voor het trainingskamp.

Ajax werkt in Portugal oefenduels af met Excelsior en RB Leipzig. Beide duels zijn op 7 januari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.