'Kluivert aan de slag als bondscoach van Curaçao'

Reacties

Patrick Kluivert is de nieuwe bondscoach van Curaçao. De 38-jarige ex-international gaat zich met de nummer 160 van de FIFA-ranking proberen te kwalificeren voor het WK 2018.

'Kluivert aan de slag als bondscoach van Curaçao'

De NOS meldt dat de voormalig topspits woensdag is afgereisd naar het eiland en daar donderdag officieel gepresenteerd wordt. Het doel voor Kluivert bij Curaçao is kwalificatie voor het WK van 2018 in Rusland. Zijn eerste interland wordt die van 28 maart tegen Montserrat. Dat is de opening van de WK-kwalificatie in de CONCACAF.

Het wordt de eerste keer dat Kluivert als trainer op eigen benen staat. Zijn laatste klus was die van assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. Als rechterhand van Louis van Gaal hielp hij Oranje afgelopen zomer mede aan een derde plaats op het WK in Brazilië. Na gespeeld te hebben bij onder meer Ajax, AC Milan en Barcelona begon Kluivert zijn trainerscarrière als spitsentrainer bij Brisbane Roar en NEC. Daarna coachte hij de beloften van FC Twente, waarmee hij landskampioen werd in 2013.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.