Klose wil tegen Oranje record Müller uit boeken schieten

Miroslav Klose (34) is nog maar één doelpunt verwijderd van het Duitse topschuttersrecord van Gerd Müller. De spits van Lazio nam dinsdagavond tijdens het knotsgekke 4-4 gelijkspel tegen Zweden twee treffers voor zijn rekening en kan uitgerekend tegen Nederland volgende maand Duitse voetbalgeschiedenis schrijven.

Klose wil tegen Oranje record Müller uit boeken schieten

Door zijn twee doelpunten in het WK-kwalificatieduel heeft Klose na 126 interlands liefst 67 doelpunten achter zijn naam staan. Der Bomber Gerd Müller, nog altijd de meest trefzekere Duitser ooit, kwam in de nationale ploeg tot 68 interlandgoals.

Klose maakte op 24 maart 2001 zijn debuut voor Die Mannschaft tegen Albanië en zette die wedstrijd direct luister bij door in de slotfase de eindstand op 2-0 te bepalen. De treffer in dat WK-kwalificatieduel bleek een voorbode voor nog veel meer doelpunten.

Klose verdeelde zijn treffers in de nationale ploeg als volgt: negentien in vriendschappelijke duels, vijftien in EK-kwalificatieduels, zestien in WK-kwalificatiewedstrijden, drie op een EK-eindronde en veertien (!) op een WK-eindronde.

Op eindtoernooien vond Klose bij elkaar (EK en WK) al zeventien keer het net. Ook op die lijst moet hij Müller nog voor zich dulden. De goaltjesdief van weleer produceerde achttien doelpunten (veertien WK, vier EK) op eindtoernooien.

Hoofdrol Oranje

Voor de Duitse nationale ploeg staat er nog één interland op het programma dit kalenderjaar. Op 14 november komt de formatie van bondscoach Joachim Löw op bezoek in Nederland, in de Amsterdam Arena. Dat is ook voor Oranje de laatste interland van dit jaar. Wanneer Klose scoort tegen Nederland evenaart hij zijn legendarische voorganger (foto onder). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's