Klose plakt er nog een seizoen aan vast bij Lazio

Reacties

Lazio gaat zich met Miroslav Klose proberen te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De 36-jarige Duitse spits zette maandag zijn handtekening onder een nieuw contract.

Klose plakt er nog een seizoen aan vast bij Lazio

Klose speelt al sinds de zomer van 2011 in de Italiaanse hoofdstad, maar de WK-topscorer aller tijden met zestien doelpunten werd in verband gebracht met een vertrek bij de Biancocelesti. 1. FC Kaiserslautern, waar hij zijn profloopbaan begon, zou de spits graag willen inlijven. Ook een avontuur in de Verenigde Staten behoorde tot de mogelijkheden.

Maar Klose plakt er een vijfde seizoen aan vast in Rome, waar hij in 115 competitiewedstrijden 48 keer scoorde. De voorbije jaargang was de 137-voudige international van Duitsland dertien keer trefzeker in de Serie A.

Komend seizoen hoopt Lazio op een plek in de Champions League. De club van Stefan de Vrij en Edson Braafheid stelde op de laatste speeldag van de Serie A een plek in de voorronde van het miljoenenbal veilig, maar matchfixwaakhond Federbet heeft gewaarschuwd dat Lazio mogelijk niet in het toernooi uit mag komen.

Dat heeft te maken met een omkoopzaak uit 2011, waar Lazio-aanvoerder Stefano Mauri eerder al een schorsing van zes maanden voor uitzat. Het onderzoek naar deze zaak wordt mogelijk heropend, wat de Europese licentie van Lazio in gevaar kan brengen.

Overigens werd ook Robin van Persie genoemd als nieuwe spits van Lazio, maar nadat de Manchester United-aanvaller zelf een transfer al had uitgesloten liet technisch directeur Igli Tare weten dat een dergelijke overgang onhaalbaar is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.