Klopp: 'We zullen een verbeten jager zijn'

Reacties

Borussia Dortmund maakt zware tijden door, die door het verlies bij Werder Bremen alleen maar donkerder zijn geworden. Trainer Jürgen Klopp (foto) houdt vertrouwen, ook na 'de meest bescheten eerste seizoenshelft'.

Klopp: 'We zullen een verbeten jager zijn'

Enkele statistieken tegen Werder waren een bevestiging van de zwaar teleurstellende eerste seizoenshelft, de slechtste voor BVB sinds de jaargang 1987/88. Dortmund keek voor de derde keer dit seizoen binnen vijf minuten tegen een achterstand aan en had na twintig minuten in Bremen nog geen doelpoging gedaan.

Het eindresultaat in Bremen was ook negatief; Klopp leed deze jaargang daardoor al meer nederlagen (tien) dan in elk van de zes complete seizoenen als trainer van Dortmund. Door het 2-1 verlies blijft de nummer twee van afgelopen jaar na zeventien wedstrijden steken op vijftien punten.

Dat schamele totaal is voorlopig nog goed voor de voorlaatste plaats, maar als SC Freiburg zondag een punt pakt tegen Hannover 96 gaat Dortmund als hekkensluiter de winterstop in. Sowieso staat BVB voor het eerst in dertig jaar na de eerste zeventien duels op een degradatieplaats.

'We hebben de meest bescheten eerste seizoenhelft van ons leven gespeeld', zei Klopp. 'Ik ga ervan uit dat we morgen laatste zijn. We zullen een verbeten jager zijn. De uitdaging kan niet veel groter zijn.'

'Maar deze club zal dit overwinnen. Het vertrouwen daarin heb ik ook niet verloren. Er zullen nog gesprekken komen met Hans-Joachim Watzke en Michael Zorc (directeuren bij BVB, red.). Voor zover er iets moet veranderen, moeten we dat bespreken. Drastische maatregelen hebben geen zin.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.