Klopp: 'Voelt als vakantie, maar wel eentje met druk'

Reacties

Borussia Dortmund kan lekker rustig toeleven naar het Champions League-treffen met Arsenal, maar volgens trainer Jürgen Klopp staat er wel degelijk wat op het spel. Toch is ook hij ontspannen.

Klopp: 'Voelt als vakantie, maar wel eentje met druk'

'Het voelt een klein beetje als vakantie', liet Klopp op de vooruitblikkende persconferentie half grappend weten. Zijn team reisde af naar Londen in de wetenschap dat het met twaalf punten uit vier duels al geplaatst is voor de volgende ronde: Arsenal volgt pas op vijf punten afstand. Met zijn opmerking verwees Klopp naar de penibele sitautie van BVB in de competitie.

Daar staat het na twaalf speelrondes slechts zestiende: een plek die play-offs om degradatie te voorkomen betekent. 'Ik kan ons Bundesliga-probleem tegen Arsenal toch niet oplossen, dus dit is voor ons maar de Champions League. Natuurlijk is er druk: we willen eerste worden in de poule. Maar het is niets vergeleken met de druk die er is wat de competitie betreft. Dat heeft overigens niets met de fans of de club te maken, maar met de druk die ik mezelf opleg: meer dan genoeg', verduidelijkte Klopp.

'We komen hier echt niet om te relaxen', verzekerde de trainer vervolgens op serieuzere toon. 'Wij hebben momenteel elke wedstrijd nodig om stabieler te worden, dus we gebruiken dit duel met het oog op de Bundesliga. Stabiliteit is ons grootste probleem tot op heden. Tegen Arsenal goed spelen, betekent meer vertrouwen richting komend weekend', blikte hij vooruit op het uitduel met Eintracht Frankfurt.

Blessures
Net als tegenstander Arsenal kampt Dortmund met de nodige blessuregevallen, maar daar wilde Klopp weinig van weten. 'Vergelijkingen maken vind ik niet bijster interessant. Arsenal heeft wat blessures, dat klopt, maar wij hebben veel meer problemen en kwetsuren.' Daarmee overdreef Klopp een beetje: hij moet alleen de geblesseerde Marco Reus missen, terwijl Shinji Kagawa niet helemaal fit is. Sven Bender en Matthias Ginter zijn juist weer terug na blessureleed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.