Klopp strijdvaardig: 'Zolang er geen betere trainer is, blijf ik'

Reacties

Jürgen Klopp sluit een voortijdig vertrek bij Borussia Dortmund resoluut uit, al zal de trainer van Die Borussen niet in de weg staan wanneer een betere kandidaat zich aandient.

Klopp strijdvaardig: 'Zolang er geen betere trainer is, blijf ik'

'Ik heb niet de intentie te vertrekken, maar als er iemand komt die beter is zal ik die niet in de weg staan', vertelde Klopp na de 2-0 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt aan Sky. De excentrieke trainer boekte in het verleden de nodige successen bij Dortmund, maar verkeert op dit moment in een crisis.

Tenminste, in de Bundesliga dan. In de Champions League verloopt alles crescendo. Vier van de vijf groepswedstrijden werden gewonnen, waardoor de volgende ronde al een feit is. Een enorm contrast met de Duitse competitie. Door de nieuwe nederlaag sloot Dortmund voor de tweede keer in de laatste 29 jaar de speelronde af als hekkensluiter.

Verantwoordelijkheid
En dat terwijl de club In het seizoen 2011/12 Dortmund nog kampioen van Duitsland werd. 'Ik snap dat de journalisten denken aan mijn vertrek, maar ik wil juist mijn verantwoordelijkheid pakken', aldus Klopp. 'Als een nieuwe trainer het verschil kan maken, prima. Maar zolang er niemand anders komt blijf ik.'

Technisch directeur Michael Zorc wil echter niets weten van een vertrek van Klopp. 'Jürgen pakt zijn verantwoordelijkheid en wij zijn er honderd procent van overtuigd dat we er met hem uit gaan komen', meldde de technische leidsman van Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.