Klopp: 'Plannen Van Basten een gevaar voor het voetbal'

Reacties

Jürgen Klopp voelt helemaal niets voor de vernieuwende plannen van Marco van Basten en de FIFA. De Liverpool-manager stelt voor dat de Nederlander maar een andere sport begint als hij zo nodig van alles wil veranderen.

Klopp: 'Plannen Van Basten een gevaar voor het voetbal'

Van Basten, die bij de wereldvoetbalbond aan de slag is gegaan als chief officer of technical development, liet eerder deze week nogmaals weten te denken aan het afschaffen van de buitenspelregel. 'In mijn ogen heeft deze geweldige sport waar we allemaal zo van houden geen nieuwe regels nodig', stelde Klopp resoluut tijdens zijn wekelijkse perspraatje.

Klopp ging verder. Volgens de Duitser brengen Van Basten en co  de voetbalsport in gevaar vanwege de drang het reglement op de schop te gooien. 'Wat we aan het doen zijn, met het veranderen van de WK-opzet, brengt de sport in gevaar. Ze proberen er alles uit te persen, maar geven niets om de toekomst van het voetbal. Van Basten kan een andere sport creëren. Er zijn op deze wereld nog genoeg velden vrij.'

De irritatie van Klopp heeft vermoedelijk ook te maken met de veelbesproken situatie rond Joël Matip, die al dan niet speelgerechtigd is nadat hij een uitnodiging voor het toernooi om de Afrika Cup links liet liggen. De FIFA schijnt het zelf ook niet te weten. Klopp: 'Nee, er is nog geen update. Ze zeiden eerder tegen ons dat deze vrijdag een soort D-day zou zijn. Het is een lastige situatie, want er is niet veel tijd om te trainen. Maar ik moet me ook concentreren op andere zaken.'

Liverpool neemt het zaterdagmiddag om 13.30 uur in eigen huis op tegen Swansea City, de hekkensluiter in de Premier League en de nieuwe club van Luciano Narsingh.

Op VI PRO uitgebreid aandacht voor de revolutionaire plannen van Van Basten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.