Klopp: 'Paar weken geleden geen enkele spits, nu vier'

Jürgen Klopp heeft weer wat te kiezen bij Liverpool. Daniel Sturridge, Philippe Coutinho en Divock Origi zijn volledig hersteld van hun blessures, tot tevredenheid van de manager.

'Een paar weken geleden hadden we geen enkele fitte spits, nu hebben we er vier. We moeten een stabiele formatie gaan vinden waarin we altijd kansen creëren', zei Klopp vrijdag tijdens zijn perspraatje. 'Dat we Coutinho en Origi er weer bij hebben is enorm belangrijk, maar we moeten hun minuten goed managen. Sommige spelers hebben al heel veel wedstrijden gespeeld, misschien wel te veel.'

Midweeks koos Klopp er in de wedstrijd in het FA Cup-toernooi tegen West Ham United (2-1 nederlaag) na rust voor om Christian Benteke, Sturridge en Origi samen te laten spelen. 'Dat was een riskante opstelling, maar we wilden die wedstrijd winnen. Ik denk niet dat we ook in die opstelling zullen gaan spelen in de Premier League. Je hebt ook balans nodig, maar Christian en Daniel kunnen prima samen spelen.'

Liverpool neemt het zondag op tegen hekkensluiter Aston Villa, maar van onderschatting is bij Klopp geen sprake. 'Het is geen toeval dat wij negende staan en het is ook geen toeval dat Villa staat waar het staat. We moeten goed spelen, de Premier League is altijd moeilijk.'

Voor Benteke is het een extra bijzondere wedstrijd, hij werd door Liverpool overgenomen van Villa. Een basisplaats lijkt er echter niet in te zitten voor de Belg. Klopp: 'Spelers zetten zichzelf soms extra onder druk voor wedstrijden tegen hun oude club. Ik heb daar geen goede ervaringen mee.'