Klopp overtuigt veteraan van salarisverlaging en derde decennium

Reacties

James Milner gaat langer door bij Liverpool. De 36-jarige middenvelder beschikte over een aflopend contract en had dus een transfervrije overstap kunnen maken, maar heeft ervoor gekozen een jaar bij te tekenen op Anfield. Liverpool maakt de contractverlenging bekend via de officiële kanalen.

Klopp overtuigt veteraan van salarisverlaging en derde decennium
© Pro Shots

Volgens eerdere berichtgeving van The Athletic kon Milner overstappen naar meerdere Premier League-clubs en lonkte ook een avontuur in de Major League Soccer. Hij kon bij andere clubs voor twee jaar tekenen, terwijl Liverpool niet verder wilde gaan dan één jaar. Bovendien moest hij een salarisvermindering accepteren. Jürgen Klopp zou Milner evenwel verzekerd hebben veel waarde te hechten aan zijn aanwezigheid in de selectie.

Milner maakte in het afgelopen seizoen geregeld zijn opwachting voor Liverpool. Hij deed mee in 39 van de 63 officiële wedstrijden die The Reds speelden, waarvan 14 keer als basisspeler. De 61-voudig Engels international debuteerde in november 2002 namens Leeds United in de Premier League en gaat dit jaar dus zijn derde decennium in het Engelse profvoetbal in. 'Ik ben heel blij om nog een seizoen te blijven', zegt Milner op de clubsite.

© Pro Shots

'Cruciaal was het gevoel dat ik nog een bijdrage kan leveren aan het team. De trainer heeft duidelijk gemaakt hoe hij over me denkt en dat was belangrijk voor me. Uiteindelijk heb ik de beslissing samen met mijn familie genomen. Ook de kwaliteit van de mensen die hier werken gaf de doorslag. Of het nu gaat om de spelers, de trainers, de mensen die op het trainingscomplex werken, de medische staf, de materiaalmannen, de mensen in de keuken of het kantoorpersoneel: ze maken Liverpool allemaal tot wat het is.'

Milner speelde gedurende zijn carrière al 588 wedstrijden in de Premier League; alleen Frank Lampard (609), Ryan Giggs (632) en Gareth Barry (653) stonden vaker op het veld. Met zijn keuze voor een langer verblijf in de Premier League behoudt Milner zicht op een plek in die top drie aller tijden. Hij speelde op het hoogste niveau voor Leeds, Newcastle United, Aston Villa, Manchester City en Liverpool.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.