Klopp: 'Mijn afscheid moet een rondrit met de beker worden'

Reacties

Jürgen Klopp vindt zichzelf bij Borussia Dortmund niet meer de juiste man op de juiste plaats, zo heeft hij woensdag zijn vertrek verklaard. Van een tussenjaar of problemen tussen hem en de spelersgroep is evenwel geen sprake.

Klopp: 'Mijn afscheid moet een rondrit met de beker worden'

Op een persconferentie gingen Klopp, algemeen directeur Hans-Joachim Watzke en technisch directeur Michael Zorc in op de beslissing uit elkaar te gaan. 'Ik heb altijd gezegd: als ik het gevoel heb niet meer de juiste trainer te deze voor deze buitengewone vereninging, dan geef ik dat aan', aldus Klopp (foto, rechts). Dat moment is nu, na zeven seizoenen, dus aangebroken.

De geruchten die eerder op de dag opdoken, verwees hij echter naar het rijk der fabelen. 'Ik ben niet oververmoeid, zoals ik eerder heb gelezen, dus een sabbatical zit niet in de planning. Ik heb ook geen contacten met andere clubs en ik heb ook geen ruzie met de spelers. Dit is op dit moment gewoon de juiste beslissing, de club verdient een trainer die honderd procent goed is voor de club.'

Klopp vond zichzelf dat niet meer. 'Dit moment kies ik zodat de club tijd heeft om te reageren. Voor mijn afscheid wil ik een rondrit door de stad in een open bus, met de beker', verwijst hij naar de strijd om de DFB Pokal, waar BVB nog altijd in verwikkeld is. Het neemt het in de halve finale op tegen Bayern München. 'Ik heb nog geen tijd om mijn beslissing aan de spelers te vertellen, dat ga ik op korte termijn doen. Maar ik heb al wel drie seizoenkaarten van Borussia Dortmund besteld.'

Emotioneel
Watzke (foto, midden) toonde zich dankbaar voor de tijd dat Klopp in Dortmund werkzaam was. 'Dit nieuws is moeilijk, voor ons allemaal. We hadden een speciale band, een vriendschap zelfs, dus om tot dit besluit te komen was erg zwaar. Jürgen, ik kan wel zeggen dat je na alles wat je voor de club hebt gedaan, voor altijd zult worden herinnerd', sprak eenn aangeslagen Watzke, waarna hij en Klopp afsloten met een omhelzing.

Zorc (foto, links) was zo mogelijk nog emotioneler dan Watzke. 'Iedereen bij deze club moet ervoor zorgen dat hij het afscheid krijgt dat hij verdient. We hebben hier een modern voetbalsprookje geschreven, met Jürgen als hoofdrolspeler', sprak hij met tranen in zijn ogen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.