Klopp lyrisch na schrijven historie in Champions League

Reacties

Jürgen Klopp is lyrisch na de klinkende zege van Liverpool bij NK Maribor dinsdagavond in de Champions League. De Duitse manager zag zijn ploeg met liefst 0-7 winnen in Slovenië, wat een nieuw clubrecord betekende.

Klopp lyrisch na schrijven historie in Champions League

Nog nooit won een Engelse club een uitwedstrijd in de Champions League met zeven doelpunten verschil. Met dank aan Roberto Firmino (2), Mohamed Salah (2), Philippe Coutinho, Alex-Oxlade Chamberlain en Trent Alexander-Arnold kreeg Liverpool dat echter wel voor elkaar. De monsterscore maakt Klopp een blij man na afloop. 'Dit was héél goed, of misschien wel beter dan goed', is de oefenmeester lovend op de clubwebsite.

Klopp was voorafgaand erg te spreken over een 'voetballend goed' Maribor en na de wedstrijd veranderde die mening niet. 'Elke keer als we ze lieten voetballen, waren ze vrijwel direct bij ons zestienmetergebied. Dat liet zien hoe goed ze kunnen zijn.' De Sloveense club verloor vóór het duel met Liverpool nog nooit van een Engels team in eigen huis en dus schreef Liverpool dubbele historie, wat Klopp trots maakt. 'Door het verleden van deze geweldige club voelt manager zijn in Liverpool soms als een backpack. Het is dus erg prettig om historie te schrijven.'

De stand in Groep E van de Champions League.
De stand in Groep E van de Champions League.

Op bezoek bij Tottenham
Komend weekend wil Liverpool het goede resultaat in de Champions League een vervolg geven tegen Tottenham Hotspur. Op Wembley volgt andermaal een cruciaal duel in de strijd om de bovenste plekken in de Premier League. Klopp kijkt uit naar het affiche met het team van Mauricio Pochettino, dat dinsdag gelijkspeelde bij Real Madrid (1-1). 'Het is zeer waarschijnlijk dat we geen gelijkwaardig resultaat halen, maar we hebben genoeg tijd om te herstellen. Ik kijk dus erg uit naar het duel.'

Tottenham Hotspur – Liverpool staat zondagmiddag 22 oktober om 17.00 uur op het programma. Pochettino en consorten staan derde in de Engelse competitie, Liverpool achtste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.