Klopp kent belangen: 'Dit is een moment voor héél Liverpool'

Reacties

Jürgen Klopp kan donderdagavond met Liverpool de glorietijden laten herleven door in de halve finale van de Europa League af te rekenen met Villarreal. De Duitse manager voelt echter geen enkele druk en wil de Spaanse hegemonie maar al te graag doorbreken.

Klopp kent belangen: 'Dit is een moment voor héél Liverpool'

Als Liverpool de 1-0 nederlaag van vorige week op Anfield wegpoetst, kan het zich voor het eerst sinds 2007 weer voor een Europese finale plaatsen. Klopp weet wat dit betekent voor de club. 'Dit raakt de kern van het voetbal. Ik wil het niet te groot maken, maar dit is een moment voor héél Liverpool. Iedereen zal kijken. Maar er is absoluut geen sprake van druk. Ik ben blij met deze kans', zei de 48-jarige trainer tijdens zijn persconferentie.

En ondanks de wisselvallige resultaten ziet Klopp de return tegen Villarreal met vertrouwen tegemoet. 'Dit team wordt stapje voor stapje constanter. Ik weet niet precies hoe ver we daarin zijn. Maar dit team en deze spelers hebben mij positieve signalen laten zien wat hun kwaliteiten betreft. We hebben geen enkele garantie dat we de finale halen, maar we zijn er klaar voor. Alles wat we sinds oktober hebben gedaan was om perfect voorbereid te zijn op een wedstrijd als deze.'

Half time
Klopp put ondanks de late tegengoal in Estádio El Madrigal moed uit de eerste confrontatie. 'We kennen de manier van voetballen van Villarreal. Het team is erg goed op elkaar afgestemd. Daarom was ik tevreden over de heenwedstrijd. Het was geen goed resultaat, maar gaf wel een goed gevoel. We weten nu dat dit de manier is. Het enige dat ik na de wedstrijd voelde was half time. Meer niet. Er is nog niets beslist', aldus Klopp, die weer kan beschikken over Emre Can.

De voormalige trainer van Borussia Dortmund vindt het geen toeval dat behalve Villarreal ook Real Madrid en Sevilla nog in de race zijn voor Europees succes en dat Atlético Madrid al in de Champions League-finale staat. 'Het Spaanse voetbal is erg indrukwekkend. Ze combineren erg goede spelers met een uitstekende tactiek. Ze zijn slim, gemeen en ervaren. Ik weet hoe moeilijk het wordt, maar ben nergens bang voor. Wij willen als vaandeldrager van het Engelse voetbal naar de finale.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.