Klopp: 'Doe me nu maar een biertje'

Reacties

Jürgen Klopp stond zaterdag voor het laatst langs de lijn bij een thuiswedstrijd van Borussia Dortmund. Na afloop van de 3-2 zege op Werder Bremen bleek maar weer eens waarom hij in de afgelopen zeven jaar is uitgegroeid tot clublegende.

Klopp: 'Doe me nu maar een biertje'

Want waar andere trainers hun emotie zouden verhullen, is Klopp altijd zichzelf gebleven. En dus vroeg hij na zijn slotduel in de perskamer lachend om een biertje. 'Het verhaal dat we hier de afgelopen jaren geschreven hebben met zijn allen, is een van de mooiste voetbalverhalen die ik ken', blikte hij terug op onder meer twee landskampioenschappen en één verloren Champions League-finale.

Dat Klopp voor altijd op handen gedragen zal worden in Dortmund, bleek uit het prachtige eerbetoon (zie onder, vanaf 5.00 minuten in het filmpje) dat de supporters aan hem brachten. Zelf had Klopp ook een speciaal dankwoord voor de fans voorbereid. 'Ik had tranen in mijn ogen tijdens de wedstrijd. Ik ben zo ontzettend gek op dit stadion en de mensen', vervolgde Klopp. 'De sfeer was echt fantastisch.'

Waar hij zijn carrière vervolgt, liet Klopp in het midden. Vragen over een overstap naar Spanje ontweek hij. Klopp wilde alleen over het hier en nu praten. 'Wie deze wedstrijd en sfeer heeft mogen ervaren, is een bevoorrecht mens', sloot hij dan ook af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.