Klopp bevestigt nieuwe dreun voor pechvogel Oxlade-Chamberlain

Reacties

Liverpool kan voorlopig niet beschikken over Alex Oxlade-Chamberlain. De 26-jarige Engelsman heeft opnieuw een blessure opgelopen, zo bevestigt manager Jürgen Klopp.

Klopp bevestigt nieuwe dreun voor pechvogel Oxlade-Chamberlain
© Pro Shots

Oxlade-Chamberlain viel afgelopen zaterdag geblesseerd uit in de finale van het WK voor clubs. Flamengo-middenvelder Everton Ribeiro raakte de Engelsman bij zijn landing hard op de rechterenkel en Oxlade-Chamberlain kon niet verder. Hij verliet het veld per brancard en werd later op het vliegveld gefotografeerd met krukken.

De vrees voor een ernstige blessure was direct groot. Oxlade-Chamberlain heeft inmiddels nameiljk al een behoorlijke historie op dat gebied. In april 2018 scheurde hij zijn kruisband en lag hij er in totaal zo'n tien maanden uit. De middenvelder kreeg daarna te maken met meerdere terugslagen en had grote moeite om weer helemaal fit te worden, waardoor hij afgelopen seizoen tot slechts negentien speelminuten in de Premier League kwam.

Liverpool deed het rustig aan met Oxlade-Chamberlain, die de laatste maanden eindelijk weer op de oude begon te lijken. De ontzetting was daarom des te groter toen hij zaterdag met een ogenschijnlijk ernstige enkelblessure van het veld werd gedragen. Klopp heeft dinsdag bevestigd dat Oxlade-Chamberlain schade heeft opgelopen aan zijn enkelbanden.

'Een van zijn enkelbanden is beschadigd, dus hij komt dit kalenderjaar sowieso niet meer in actie. We moeten nog kijken hoe ernstig het is, maar het zou wel eens een tijdje kunnen duren', aldus de Duitser. Liverpool speelt dit kalenderjaar nog twee wedstrijden: komende donderdag uit tegen Leicester City en zondag thuis tegen Wolverhampton Wanderers.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.