Klop voor Roma, Juventus en Fiorentina ontsnappen

De vier ploegen uit de topzes van de Serie A die zondagmiddag in actie kwamen, verspeelden alle punten. Juventus en Fiorentina ontsnapten aan een nederlaag, terwijl AS Roma klop kreeg van Atalanta.

Juventus-Sampdoria 1-1Er was geen twijfel over dat Juventus de betere ploeg was, maar de Bianconeri kregen het niet voor elkaar dat in cijfers uit te drukken. De thuisploeg mocht zichzelf uiteindelijk gelukkig prijzen met de gelijkmaker van Amauri in de 62ste minuut. De Braziliaanse Italiaan scoorde met een vallende kopbal na een voorzet van Sebastian Giovinco. Daarmee poetste hij de vroege openingsgoal van Giampaolo Pazzini weg.

Juventus stichtte meer gevaar dan die ene treffer van Amauri, maar trof vooral het aluminium: Pavel Nedved deed dat al schietend en koppend, Alessandro Del Piero zag de bal na een vrije trap op de late belanden. Namens Samp trof ook Antonio Cassano de lat met een van richting veranderd schot. De gelijkmaker van Juve Genoa-Fiorentina 3-3Genoa leek op weg naar een overwinning op rivaal Fiorentina én de vierde plaats van Viola. Raffaele Palladino, Thiago Motta en Diego Milito tekenden in de 56ste minuut voor een 3-0 voorsprong van de thuisploeg, die al sinds de dertigste minuut met tien man speelde na geelrood van Giuseppe Biava. Maar in het laatste half uur werkte Adrian Mutu dat verschil weg. De Roemeen benutte in de zestigste minuut een strafschop, zag in de tachtigste minuut dat de bal na zijn vrije trap via de muur in het doel belandde, én stuurde in de vierde minuut van blessuretijd met zijn rechter de bal opnieuw in het doel: 3-3.

Atalanta-AS Roma 3-0Nummer zes Roma verzuimde te profiteren van het puntenverlies van de nummers twee, vier en vijf. In het eerste kwartier na rust besliste Atalanta op duidelijke wijze de wedstrijd. Daniele Capelli opende in de 52ste minuut de score, Cristiano Doni tikte vier minuten later bij de tweede paal een voorzet van Simone Padoin tegen de touwen en in de 59ste minuut rondde Doni een counter af: 3-0. Roma had weinig in te brengen tegen de Nerazzurri.

Juventus is tweede met 47 punten, maar kan de tweede plaats verspelen aan AC Milan áls de Rossoneri zondagavond winnen van Internazionale. Fiorentina blijft vierde met 42 punten, Genoa volgt op één punt en Roma is zesde met veertig punten. Atalanta is achtste met 36 punten.