Klassieker voor onbepaalde tijd zonder uitpubliek

De wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord blijven tot nader order afgewerkt worden zonder supporters van de bezoekende club. Vanwege de problemen tijdens de KNVB-bekerfinale is een opschorting niet aan de orde.

Klassieker voor onbepaalde tijd zonder uitpubliek

Ahmed Aboutaleb en Eberhard van der Laan, burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam, achten de tijd nog niet rijp om weer supporters van de rivalen toe te laten bij uitduels. De maatregel, die in 2009 voor vijf jaar werd afgekondigd na ongeregeldheden, blijft daarom van kracht.

De gesprekken om de uitfans weer welkom te heten bij De Klassieker waren gaande, maar naar aanleiding van de problemen tijdens de laatste bekerfinale is een versoepeling tot nader order doorgeschoven. Ajax had al aangekondigd de maatregel eenzijdig met drie jaar te verlengen, maar dat is nu door alle partijen onderschreven.

Tijdens de strijd om de KNVB-beker in De Kuip maakte de Ajax-aanhang zich schuldig aan wangedrag. Het duel met PEC Zwolle werd gestaakt wegens vuurwerk op het veld, dat afkomstig was uit het vak van de Amsterdamse aanhang.

Bekijk hier al onze video's