Klassieke blunder helpt Chelsea, Rosenborg verrast

Chelsea werd tegen Schalke 04 op weg geholpen door een klassieke blunder. Rosenborg is de verrassende nummer twee in Groep B door Valencia te verslaan.

Chelsea-Schalke 04 2-0Chelsea en Schalke waren qua spelbeeld aardig aan elkaar gewaagd, maar in tegenstelling tot de Duitsers wisten de Engelsen ook te scoren. Al na vier minuten kwam de thuisclub op 1-0. Florent Malouda besloot een goede individuele actie met een houdbaar schot, maar doelman Manuel Neuer liet de bal knullig door zijn benen rollen.

Ook in de tweede helft maakte Chelsea een snel doelpunt. Paulo Ferreira trok de bal voor vanaf rechts en Didier Drogba kopte vallend binnen. Schalke kwam nog bijna terug in de wedstrijd maar een goede kopbal van Søren Larsen belandde op de paal. Ex-PSV'er Alex ontsnapte aan een rode kaart toen hij diezelfde doorgebroken Larsen vasthield.

Rosenborg BK-Valencia 2-0Valencia liet het geweldig afweten op bezoek bij Rosenborg. De Noren wonnen verdiend van de matte Spanjaarden. Een inzet van Yssouf Kone rolde via de handen van doelman Santiago Cañizares tergend over de doellijn voor 1-0 en Vidar Riseth kopte de 2-0 binnen.

Rosenborg klom door de winst over Schalke en Valencia heen naar de tweede plaats in Groep B met vier punten uit drie duels. Chelsea gaat aan kop met zeven punten.

Bekijk hier al onze video's