Klas Ingesson beëindigt profloopbaan

Ex-PSV'er Klas Ingesson heeft zijn profloopbaan met onmiddellijke ingang beëindigd. De voormalige Zweedse international, die nog één seizoen onder contract stond bij Olympique Marseille, liet weten meer tijd met zijn gezin en familie te willen doorbrengen.

De 32-jarige Ingesson was de afgelopen jaren actief voor acht clubs in liefst zes verschillende landen. De bonkige middenvelder begon zijn loopbaan in zijn vaderland bij IFK Göteborg en verhuisde in 1990 naar KV Mechelen, waar hij drie jaar zou spelen. Vervolgens maakte Ingesson de overstap naar PSV, maar veel succes had de Zweed niet in Eindhoven.

Na een eveneens mislukt avontuur bij Sheffield Wednesday vertrok Ingesson naar de Italiaanse Serie A, waar hij bij Bari en Bologna uitgroeide tot een waardevolle kracht. Afgelopen zomer koos Ingesson voor Olympique Marseille, waar hij kampte met aanpassingsproblemen. In januari koos hij voor een tijdelijke overstap naar Lecce, dat zich ternauwernood handhaafde in de competitie.

Ingesson kwam 58 keer uit voor de Zweedse nationale ploeg en scoorde dertien keer voor zijn land. Met de middenvelder in de gelederen eindigde Zweden als derde op het WK94 in de Verenigde Staten. Ingesson speelde op 25 maart 1998 tegen Spanje (4-0 nederlaag) zijn laatste interland voor Zweden.

Bekijk hier al onze video's