Klaassen: 'We hebben het in de eerste duels al verpest'

Reacties

Sinds Davy Klaassen in 2011 zijn debuut maakte voor Ajax, hadden de Amsterdammers altijd overwinterd in Europa. Donderdagavond moest de 22-jarige aanvoerder echter erkennen dat het deze jaargang geen moment erin had gezeten.

Klaassen: 'We hebben het in de eerste duels al verpest'

Ajax moest zelf winnen van Molde FK en dan hopen dat Celtic in Turkije op bezoek bij Fenerbahçe de helpende hand zou toereiken. Dat gebeurde niet. 'Ik ben wel teleurgesteld, maar het zat er natuurlijk aan te komen dat Fenerbahçe niet zou verliezen. Als wij dan ook niet winnen, is het klaar', reageerde Klaassen bij FOX Sports nadat beide duels in 1-1 waren geëindigd.

Waar Ajax afgelopen zaterdag tegen SC Heerenveen nog sprankelde (5-2), was het spel donderdag in De Arena weinig verheffend. 'We hadden veel balbezit, maar kwamen niet met veel mensen voorin, dat was het probleem', analyseerde Klaassen. 'Het stond niet goed. Dan kun je nog zulke goede ideeën hebben, maar als je geen mensen voorin hebt, kom je niet vooruit. We kwamen er niet doorheen.'

Ajax boekte in de groepsfase van de Europa League daarom slechts één zege: 1-2 bij Celtic. 'We hebben het in de eerste wedstrijden al verpest', stelde Klaassen. 'Thuis tegen Celtic en bij Molde hadden we moeten winnen. Dat gebeurde niet en dan kom je uiteindelijk in zo'n lastige situatie. Als je dan vanavond niet wint, verdien je het ook niet.' Klaassen beaamde dat Ajax dit seizoen te groot is voor Nederland en te klein voor Europa. 'Op dit moment wel, ja.'

Subtop
Het is een pijnlijke constatering. Toen Klaassen debuteerde, was de doelstelling van Ajax binnen enkele jaren weer tot de Europese subtop te behoren. De uitschakeling in het seizoen 2011/12 tegen Manchester United was nog te billijken, maar daarna waren achtereenvolgens Steaua Boekarest, Red Bull Salzburg en Dnjepr Dnjepropetrovsk te sterk. Begin dit seizoen versperde Rapid Wien de weg naar de Champions League en nu is het niet Ajax maar Molde dat overwintert in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.