Klaassen: 'Wat er na die rode kaart gebeurt, dat mag niet'

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen baalde na afloop behoorlijk van het gelijkspel op bezoek bij Rapid Wien (2-2). De Amsterdammers hadden zich in zijn ogen stevig tekort gedaan in de derde voorronde van de Champions League.

‘Ik denk dat we niet goed begonnen, tot de eerste goal kwamen we niet echt in ons spel', begon Klaassen zijn nabeschouwing over de heenwedstrijd tegenover SBS6. Toch kwam Ajax daarna uitstekend voor de dag, met twee goals van Klaassen: 0-2 bij rust. 'Maar we moeten het eigenlijk nóg beter uitspelen. Anwar El Ghazi moet op een gegeven moment bijvoorbeeld de bal breed geven op Arek Milik.'

Dat gebeurde niet, waardoor de marge halverwege beperkt bleef tot twee. 'Vervolgens komen we niet lekker de rust uit en maken zij 2-1. Wat er na die rode kaart (voor Stefan Schwab, red.) nog gebeurt, dat mag niet', doelt hij op de gelijkmaker van Robert Beric. 'We gaven in de rust nog aan dat zij er vol op zouden gaan, omdat die trainer ze wel een uitbrander zou geven.'

En dus blijft Klaassen achter met een kater én hoop. 'Als je met 2-0 voor staat én de tegenstander krijgt een rode kaart, dan mag je hier niet tevreden mee zijn. Maar als we thuis zo spelen als in de laatste 25 minuten van de eerste helft, dan gaan we door. Natuurlijk ben ik blij met die twee goals, maar met de uitslag niet.'