Klaassen volgt Van Ginkel op als Talent van het Jaar

Reacties

Davy Klaassen (21) is verkozen tot Talent van het Jaar. De middenvelder van Ajax sleepte de zogeheten Johan Cruijff Prijs in de wacht tijdens het gala voor Voetballer van het Jaar.

Klaassen volgt Van Ginkel op als Talent van het Jaar

De jury, bestaande uit Johan Cruijff, Frank de Boer (zijn trainer), Wim Jonk, Jan Wouters, Ron Jans, Ronald Koeman, Youri Mulder, Phillip Cocu, Willy Dullens en Erwin Koeman, verkoos Klaassen boven PSV-aanvaller Memphis Depay.

'Davy Klaassen is op jonge leeftijd erg sterk teruggekomen van een zware blessure. Dankzij een constant seizoen verdient hij deze prijs', aldus Cruijff tegenover het ANP.

'Het is voor mij een fantastisch seizoen geweest. Ik heb een vaste plek in het team weten te bemachtigen en veel doelpunten gemaakt. En morgen mag ik me bij Oranje melden. Nu hoor ik ook nog dat ik deze prijs heb gewonnen. Ik vind het een eer dat een Cruijff Court mijn naam gaat krijgen', reageerde de verheugde Ajacied.

Met zijn prijs is Klaassen (op de foto met de prijs voor Talent van het Jaar bij Ajax) de opvolger van de afgelopen zomer van Vitesse naar Chelsea vertrokken Marco van Ginkel. Behalve de eervolle vermelding mag hij ook een locatie voor een Cruijff Court, dat vervolgens naar hem vernoemd wordt, kiezen.

Klaassen kende het afgelopen seizoen zijn echte doorbraak nadat hij hersteld was van een slepende liesblessure. Met tien goals in 26 competitieduels liet hij zich voldoende gelden om in aanmerking te komen voor de twintigkoppige selectie die bondscoach Louis van Gaal uinodigde voor de trainingsstage die als eerste WK-voorbereiding geldt.

Lees in de nieuwe Voetbal International, die vanaf woensdag in de winkels ligt en via deze site nu al is te bestellen, ook een groot interview met de dit seizoen doorgebroken Joël Veltman en Davy Klaassen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.