Klaassen, Vermeer en Willems starten tegen Spanje

Reacties

Kenneth Vermeer, Jetro Willems en Davy Klaassen starten dinsdagavond (20.45 uur) in De Arena tegen Spanje in de basis van het Nederlands elftal.

Klaassen, Vermeer en Willems starten tegen Spanje

Bondscoach Guus Hiddink kondigde in de aanloop naar de oefeninterland al aan dat hij wijzigingen zou doorvoeren. Het heeft tot gevolg dat van de basisspelers tegen Turkije Jasper Cillessen, Gregory van der Wiel, Georginio Wijnaldum, Nigel de Jong en Ibrahim Afellay vanavond allemaal op de bank beginnen.

Cillessen maakt onder de lat plaats voor Vermeer, die zijn vijfde interland gaat spelen, terwijl Klaassen de voorkeur krijgt boven Wijnaldum. Willems, tegen de Turken al actief als invaller, staat nu linksback, waardoor Daley Blind naar het middenveld verhuist en Nigel de Jong in de dug-out plaatsneemt.

Een andere opvallende wijziging is die op de rechtsbackpositie. Daryl Janmaat krijgt daar voor het eerst sinds zijn cruciale fout in de verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië (2-1) weer een kans van Hiddink. Van der Wiel vormde tegen Turkije nog de rechterflank met Afellay, die op zijn beurt het veld moet ruimen voor Narsingh. Afellay moet daarom hopen dat hij mag invallen om zijn vijftigste interland te spelen.

Sneijder
Wesley Sneijder is een van de zes spelers die zijn basisplaats behoudt. De 112-voudige international zal vanavond daardoor Frank de Boer passeren als meest gelouterde veldspeler van Oranje door zijn 113de interland te spelen. Als Nederland vervolgens ook wint van Spanje, is de spelmaker van Galatasaray de international met de meeste zeges achter zijn naam (76). Nu deelt hij dat record nog met Edwin van der Sar. De voormalige doelman is met 130 caps nog wel recordinternational.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.