Klaassen draagt bij aan nieuw Europees succes Everton

Everton heeft een goede uitgangspositie verworven in de play-offs voor de Europa League. Hajduk Split was op Goodison Park niet opgewassen tegen de ploeg van Ronald Koeman (2-0).

Na het dubbele succes tegen het Slowaakse MFK Ruzomberok, dat zowel thuis als uit met 1-0 verloor, ledge Everton in het eigen Goodison Park in de eerste helft de basis voor een ticket voor de Europa League.

Na een half uur moest Hajduk Split de eerste treffer incasseren. Na een afgeslagen corner bracht Leighton Baines de bal opnieuw in. Bij de tweede paal kopte Michael Keane raak. Niet veel later werd de stilgelegd wegens wanordelijkheden op de tribune. Na de hervatting sloeg de thuisploeg toe. Op slag van rust verdubbelde Everton de marge, waarbij Davy Klaassen een cruciale rol speelde.

De van Ajax overgekomen middenvelder veroverde de bal na vroeg druk zetten en bracht vervolgens de bal bij Wayne Rooney. De Engelse international verlegde het spel met een steekbal naar Idrissa Gueye, die de 2-0 op het scorebord bracht.

In de tweede helft kon Everton het goede spel van voor rust niet voortzetten. The Toffees kwamen daarbij enkele keren goed weg. Maar mede dankzij enkele fraaie reddingen van doelman Jordan Pickford bleef de formatie van Koeman opnieuw een tegentreffer in Europa bespaard, zodat een plaats in de Europa League lonkt.