Klaassen beaamt: 'Het ging heel moeizaam'

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen erkent dat de Amsterdammers het op bezoek bij PAOK Saloniki voor rust heel moeizaam hadden, maar stond na afloop van de 1-2 zege vooral stil bij het resultaat. Ajax mag nu immers in de play-offs proberen plaatsing voor de groepsfase van de Champions League af te dwingen.

Klaassen maakte op slag van rust uit een strafschop gelijk en tekende ook aan het einde van de tweede helft voor een doelpunt. Daardoor overleefde Ajax het duel, terwijl in de eerste helft PAOK de grote kansen aaneenreeg. 'Het is zeker lekker dat ik twee keer gescoord heb, maar het ging inderdaad heel moeizaam', haalde Klaassen in zijn eerste reactie bij Ziggo Sport de eerste helft aan. 'We kregen véél te veel kansen tegen en lieten zelf de bal niet snel genoeg gaan, waardoor we zelf geen kansen kregen.'

Ajax kwam in Griekenland in een formatie met drie centrale verdedigers en Mitchell Dijks en Kenny Tete op de flanken voor de dag. 'Dit hebben we drie dagen getraind, dus alles was in ieder geval wel duidelijk', vervolgde Klaassen, die meende dat de strijdwijze ook invloed  had op de Grieken. 'Zij wisten niet hoe ze druk moesten zetten…'

'Een lastig, maar een lekker potje', zo concludeerde Klaassen. 'Maar we gaan wél door. Dat is ook wel eens anders geweest. Of ik twijfelde bij die penalty? Nee, anders zou ik er niet gaan staan. Ik heb even overlegd met Neno (Nemanja Gudelj, red.), maar zei al snel dat ik 'm zou nemen.'

Mogelijk zal Ajax ook verderop in het seizoen nog eens voor de gekozen tactiek kiezen. 'Dat moeten we per wedstrijd bekijken, al zijn we 4-3-3 natuurlijk het meest gewend vanuit de jeugdopleiding. Dat kunnen we ook goed. Wat we zondag gaan doen? Dat zien jullie wel', besloot hij wijzend op het duel met Sparta Rotterdam van zondag.