Klaassen: 'Ajax moet weer meetellen in Europa'

Reacties

Voor de vijfde keer op rij kampioen worden en eindelijk de groepsfase van de Champions League eens overleven. Dat zijn de doelen van Ajacieden Davy Klaassen en Joël Veltman voor 2015.

Klaassen: 'Ajax moet weer meetellen in Europa'

Dat het Ajax dit seizoen weer niet is gelukt te overwinteren in de Champions League, doet pijn in Amsterdam. 'Als we een keer overwinteren laten we zien dat we meetellen in Europa. Dat niet iedereen over Ajax denkt: "Oh, die knikkeren we er wel even uit in de groepsfase." Als de selectie bij elkaar blijft en zich zo blijft ontwikkelen, denk ik dat het mogelijk is', aldus Klaassen op de clubsite.

De laatste keer dat Ajax ook na de jaarwisseling actief was in de Champions League, was in 2005. 'Ik heb het idee dat we er dichter bij komen. Er gaan niet alleen meer spelers weg, maar er blijven nu ook jongens. Contracten worden verlengd. Daarom kijk ik met veel vertrouwen naar volgend jaar', schaart Veltman zich achter zijn ploeggenoot.

Om zeker te zijn van deelname aan de groepsfase is wel een landstitel vereist, weten de Ajacieden. 'Dat we voor de vijfde keer op rij kampioen kunnen worden leeft wel. Dan zouden we historie schrijven als club en dat willen we heel graag', zegt Klaassen. 'Helaas hebben we aan het begin van het seizoen wat punten laten liggen', vervolgt Veltman. 'Maar de afgelopen weken spelen we goed en pakken we telkens de drie punten.'

Ajax staat vier punten achter op PSV en hervat de competitie op 16 januari met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De Amsterdammers hopen dan revanche te nemen voor de wedstrijd in De Euroborg, waar zij op 31 augustus met 2-0 onderuit gingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.