Kishna met doelpunt tegen AZ in illuster Ajax-rijtje

Reacties

Zijn Eredivisiedebuut zal Ricardo Kishna altijd bijblijven. De negentienjarige aanvaller zette zondag tegen AZ een Ajax-traditie voort.

Kishna met doelpunt tegen AZ in illuster Ajax-rijtje

'Ik denk best wel vaak.' Kishna reageerde daarmee bij AT5 op de vraag of hij zijn treffer nog wel een keer ging terugkijken. 'Het was een mooi doelpunt. Ik zag dat de keeper de verre hoek open liet, dus daar ging hij wel naar toe.'

Kishna is met dat doelpunt tot een illuster rijtje spelers uit de eigen opleiding toegetreden die scoorden bij hun competitiedebuut voor Ajax. Jairo Riedewald was op 22 december tegen Roda JC de laatste in de rij. Onder meer Siem de Jong (2007), Patrick Kluivert (1994), Ronald de Boer (1987), Bryan Roy (1987), Marco van Basten (1982) en Johan Cruijff (1964) gingen hem voor.

De aanvaller kwam in het veld voor Bojan die op de plaats van de geblesseerde Fischer was gaan spelen. 'Dat is niet de leukste manier, maar het is wel weer een open plek voor mij', aldus Kishna. 'Zoals vandaag, op links, is een beetje mijn positie van origine. En dat beviel dan vandaag goed, maar als ik op rechts of in de spits sta gaat dat mij net zo goed af.'

Het feit dat Fischer door een hamstringblessure voorlopig is uitgeschakeld vergroot de kans dat Kishna zijn opvallende Eredivisiedebuut volgende week in De Kuip tegen Feyenoord een vervolg kan geven. Afgelopen donderdag had zijn eerste optreden in de Amsterdamse hoofdmacht tegen Red Bull Salzburg (0-3) in de Europa League een minder resultaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.