Kishna en Schöne balen van verloren seizoen Ajax

Reacties

Op zes speelronden voor het einde lijkt het sportieve seizoen van Ajax al voorbij. Ricardo Kishna en Lasse Schöne houden geen rekening meer met het kampioenschap.

Kishna en Schöne balen van verloren seizoen Ajax

De pijnlijke uitschakeling door Dnjepr Dnjepropetrovsk in de achtste finale Europa League zorgde voor grote teleurstelling in Amsterdam. In de Eredivisie staat de ploeg van trainer Frank de Boer acht punten voor op nummer drie Feyenoord en acht punten áchter koploper PSV.

'Daarom is de Europese uitschakeling ook hard aangekomen', zegt Schöne. 'We wilden via dat toernooi het seizoen redden, maar dat is mislukt. Nu is het gewoon hopen op een flinke inzinking van PSV. En in de tussentijd zelf aan onze plicht voldoen.'

Kishna sluit zich aan bij de woorden van zijn ploeggenoot. 'Met Ajax moet je altijd meedoen om de prijzen, dat ben je hier aan je stand verplicht', aldus de aanvaller. 'Dan is het flink balen dat we niet meer meedoen om de beker, in Europa en dat het gat ook in de competitie groot is.'

Ajax hervat op zondag 5 april de Eredivisie met een bezoek aan FC Utrecht (aftrap 12.30 uur). Daarna volgen nog uitduels met Heracles Almelo, PEC Zwolle en FC Dordrecht. De Amsterdammers spelen nog thuis tegen NAC Breda en SC Cambuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.