Kishna: 'Bij 1-0 moet je de tent gewoon dichtgooien'

Jong Oranje heeft donderdag nipt gewonnen van Jong Wit-Rusland (1-0), tot opluchting van Ricardo Kishna. De aanvaller van Lazio zag vanaf de bank dat zijn ploeggenoten het zichzelf nog heel lastig maakten.

'Het werd in de blessuretijd nog even spannend', sprak Kishna, die zelf in de 87ste minuut naar de kant werd gehaald. 'We hadden niet helemaal het besef dat we die 1-0 gewoon over de streep moesten trekken. Op een gegeven moment stonden we met vijf, zes mensen voor de bal. Maar eigenlijk moet je in de 88ste minuut, bij 1-0 voor, gewoon de tent dichtgooien.'

De verklaring daarvoor lag volgens Kishna in de importantie van de wedstrijd. 'We voelden vandaag misschien iets te veel druk, dit was een heel belangrijke wedstrijd. Als we hier niet hadden gewonnen, hadden we komende dinsdag (uit tegen Jong Slowakije, red.) in een heel ander schuitje gezeten. Dat wordt sowieso een totaal andere wedstrijd, want ik vond Wit-Rusland echt twee treetjes minder dan Slowakije.'

Trucjes
Dankzij een assist met de hak op Vincent Janssen was Kishna co-auteur van de enige treffer. Maar die trucjes waren trainer Fred Grim af en toe ook een doorn in het oog, zo gaf Kishna toe. 'In de rust zei hij dat ik die frivoliteiten absoluut moet houden, maar daarin wel het goede moment moet kiezen. Af en toe wilden we, ook ik, het te mooi doen.' Zoals vlak na rust, toen Kishna na een mislukt kunststukje de bal verloor.

Dankzij de overwinning kon Grim dat uiteindelijk wel hebben. Kishna: 'Daar hebben de trainer en ik net nog even over gelachen. Toen ik werd gewisseld zei hij: "Lekker, daar hebben we het in de rust over, en dan doe je dit", haha. Maar hij heeft gelijk. Ik, en bijvoorbeeld Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena, moeten daarin doseren. Het moet wel effectief zijn.'