Kinsbergen verlaat Ajax, Ling wordt adviseur

Reacties

Ajax gaat niet verder met Michael Kinsbergen. Het aflopende contract van de algemeen directeur wordt niet verlengd. Als gevolg daarvan nemen de Amsterdammers voormalig rechtsbuiten Tscheu La Ling in de arm als adviseur.

Kinsbergen verlaat Ajax, Ling wordt adviseur

Ajax maakt dinsdag bekend dat de raad van commissarissen heeft besloten Kinsbergen (op de foto met directeur marketing Edwin van der Sar) te laten vertrekken en dat op te vangen met een strategische commissie. Daarin nemen de rvc-leden Dolf Collee en Theo van Duivenbode plaats. Oud-aanvaller Ling, eigenaar van de Slowaakse club AS Trencín, zal het orgaan ondersteunen en adviseren op het gebied van voetbaltechnische zaken en rapporteren aan de rvc.

'In de huidige omstandigheden kan niet worden voorzien in de opvolging', licht Hans Wijers, voorzitter van de rvc, de gevolgen van het vertrek van Kinsbergen toe. 'Eerst zal overeenstemming moeten worden bereikt over het oplossen van de problemen in en rondom het Technisch Hart en de gewenste vervolgstappen voor concretisering en uitvoering van het Plan Cruijff.' Pas daarna wil de rvc een profiel samenstellen voor de nieuwe algemeen directeur.

Edwin van der Sar was in beeld om Kinsbergen op te volgen, maar de oud-doelman had daar zelf geen trek in. Hij werd sinds zijn aanstelling in het vak wegwijs gemaakt door Kinsbergen.

Dat Ling nu alsnog werkzaamheden gaat verrichten voor Ajax, is opmerkelijk. Vier jaar geleden wilde Johan Cruijff de vroegere publiekslieveling ook al betrekken bij het beleid van de club. Destijds stak de toenmalige rvc daar een stokje voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.