Kilometervreter Sneijder marathonman van WK

Reacties

Wesley Sneijder maakt ook dit WK een sterke indruk, al is zijn inbreng in Brazilië niet echt te vergelijken met het eindtoernooi van 2010. In Zuid-Afrika draaide het spel van Oranje om uitblinker Sneijder, terwijl hij zich dit WK vooral heeft weggecijferd.

Kilometervreter Sneijder marathonman van WK

En dat is vooral terug te zien in het aantal kilometers dat de technisch begaafde spelverdeler van Galatasaray heeft afgelegd. Sneijder, vooral bekend om zijn splijtende passes en gevaarlijke vrije trappen, liep de meeste kilometers tot dusver op dit WK.

De nummer 10 van het Nederlands elftal legde in totaal 69,6 kilometer af in de zes wedstrijden die hij in actie kwam. En daarmee houdt hij Arjen Robben (69,1) en de Duitse aanvaller Thomas Müller (68,8) achter zich. Ook Daley Blind en Ron Vlaar staan in de toptien van spelers met de meeste kilometers.

Sneijder en Robben spelen zaterdag de troostfinale tegen Brazilië, terwijl Müller zondag in actie komt in de WK-finale tegen Argentinië. Overigens kan de uitblinker van Duitsland in de laatste WK-wedstrijd ook nog topscorer worden. Op dit moment voert Colombia-middenvelder James Rodríguez die lijst aan met zes treffers, één meer dan Müller.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.