Kiessling: 'Speel niet voor Duitsland zolang Löw coach is'

Stefan Kiessling sluit een rentree in de nationale ploeg van Duitsland uit zolang Joachim Löw bondscoach is. De aanvaller van Bayer Leverkusen werd vorig seizoen topscorer van de Bundesliga (25 treffers), maar zag dat geen nieuwe uitverkiezing voor Die Mannschaft tot gevolg hebben.

Kiessling: 'Speel niet voor Duitsland zolang Löw coach is'

'De afgelopen drie jaar is er geen enkel contact geweest tussen mij en de bondscoach. Ik weet dus niet waarom ik niet goed genoeg ben voor de nationale ploeg', aldus Kiessling in gesprek met Bild.

'Ik ben niet de persoon die onrust wil veroorzaken, dus maak ik zelf een einde aan deze kwestie. Zolang Löw bondscoach is, speel ik niet voor Duitsland', stelt Kiessling. 'Na elke doelpunt krijg ik vragen over de nationale ploeg. Dat stoort me enorm. Ik wil er niet meer over praten.'

De laatste interland die Kiessling speelde dateert van juli 2010. In Zuid-Afrika speelde Duitsland tegen Uruguay (3-2 winst) om de derde plaats van het WK. De Duitsers werden in de halve finale uitgeschakeld door de latere wereldkampioen. In Durban was Spanje destijds met 1-0 te sterk.

In totaal speelde de 29-jarige aanvalsleider van Leverkusen zes interlands, waarin hij niet één keer tot scoren kwam. Op dit moment krijgen spitsen als Mario Gomez (Fiorentina) en Miroslav Klose (Lazio) de voorkeur boven de lange spits.

Selectie van Duitsland tijdens het WK van 2010. Kiessling is de zesde van links op de achterste rij.
Selectie van Duitsland tijdens het WK van 2010. Kiessling is de zesde van links op de achterste rij.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen