Kies je eigen Oranje-elftal en maak kans op FM 2015

Reacties

Nederland speelt zondag de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland, maar welke elf spelers moet Guus Hiddink in de basis laten starten? Aan jullie de taak de bondscoach advies te geven om kans te maken op een exemplaar van Football Manager 2015.

Kies je eigen Oranje-elftal en maak kans op FM 2015

Na de 3-2 oefennederlaag tegen Mexico, waarin Oranje niet alleen veel kansen weggaf maar er ook veel miste, kondigde Hiddink al aan zeer waarschijnlijk met Klaas-Jan Huntelaar én Robin van Persie aan het thuisduel met Letland te beginnen. Moeten beide spitsen inderdaad starten op jacht naar de tweede overwinning in de EK-kwalificatiereeks om zo Hiddink in het zadel te houden en de kansen op deelname aan de Europese eindronde in Frankrijk te vergroten?

De vraag is immers ten koste van welke andere international(s) dat gaat. Tegen Mexico kwam het Nederlands elftal met Huntelaar, Arjen Robben, Memphis Depay, Wesley Sneijder én Ibrahim Afelley aan de aftrap ook al zeer aanvallend voor de dag. Kan dat vijftal tegen het zwakker geachte Letland blijven staan als Van Persie zijn rentree in de basis maakt? Of moet Hiddink écht alles op de aanval gooien en geen controlerende middenvelder (bijvoorbeeld Daley Blind of Jordy Clasie) opstellen?

Verder is daar nog de defensieve kwestie. Nederland incasseerde tegen Mexico liefst drie doelpunten, waarbij de verdediging niet vrijuit ging. Moeten spelers als Ricardo van Rhijn, Jetro Willems, Joël Veltman en Tim Krul daarom blijven staan, of verdienen Jasper Cillessen, Gregory van der Wiel en Stefan de Vrij het om terug te keren in de basis? Aan jullie de taak om Hiddink hieronder van advies te voorzien. Wie een andere tactiek wil hanteren dan 4-3-3, kan zijn opstelling kwijt in het reactiegedeelte!

Football Manager 2015

Onder de deelnemers van Elftal van het Volk verloten we tien edities van het onlangs uitgebrachte computerspel Football Manager 2015. Na het invullen van je favoriete Oranje-elftal kun je inloggen met een VI Account om kans te maken op een van de games.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.