Kieftenbeld volgt Chery naar Engeland

Reacties

Maikel Kieftenbeld maakt zo goed als zeker de overstap naar Birmingham City. FC Groningen en de Engelse club uit het Championship hebben al een akkoord.

Kieftenbeld volgt Chery naar Engeland

De 25-jarige middenvelder is zondagmiddag niet van de partij tijdens het oefenduel met Roda JC Kerkrade, maar is in Engeland om tot een persoonlijk akkoord te komen. Dat meldt de bekerwinnaar op de clubwebsite.

Daarmee is trainer Erwin van de Looi in korte tijd twee belangrijke spelers kwijt. Eerder tekende spelmaker Tjaronn Chery al een contract bij Queens Park Rangers. Kieftenbeld heeft nog een contract tot volgend jaar zomer, maar Groningen heeft bevestigd dat Birmingham City de gelimiteerde transfersom die opgenomen was in het contract van Kieftenbeld overmaakt.

Kieftenbeld speelde in de afgelopen vijf seizoenen 171 officiële wedstrijden voor Groningen en maakte daarin vier doelpunten. Het hoogtepunt van zijn loopbaan voltrok zich tijdens de bekerfinale van vorig seizoen, toen de club ten koste van PEC Zwolle voor het eerst in de clubgeschiedenis de KNVB-Beker won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.