Kieftenbeld: 'Het leek helemaal nergens op'

Maikel Kieftenbeld is furieus over het spel van FC Groningen in de noordelijke derby tegen SC Heerenveen. De aanvoerder zei zich voor de prestatie van zijn elftal te schamen.

Groningen kwam in eigen huis tegen Heerenveen nooit in de wedstrijd en keek bij rust al tegen een 0-3 achterstand aan, terwijl het bovendien met een man minder speelde na de rode kaart voor Kieftenbeld zelf. In de slotfase kwam de thuisploeg nog terug tot 1-3 en werd het weer tien-tegen-tien, maar Kieftenbeld was alsnog ziedend voor de camera van de NOS. 'Ik wist niet wat er gebeurde in de eerste helft', zei hij. 'We verloren alle duels. Het leek eigenlijk helemaal nergens op. Dat is ongelofelijk in zo’n wedstrijd. Wij zeiden tegen elkaar op het veld dat er een bovenop moest, maar dat lukte gewoon niet. Ik schaam me voor ons spel.'

De aanvoerder van FC Groningen zelf werd vlak voor rust van het veld gestuurd door arbiter Bas Nijhuis. Kieftenbeld maakte hands op de doellijn en voorkwam daarmee een vrijwel zeker doelpunt van Heerenveen. 'Je kunt wel de discussie aangaan over die rode kaart, maar dat heeft geen zin. De scheidsrechter heeft gewoon gelijk, want ik ontneem Heerenveen een doelkans.'

Pijnlijk
Ook trainer Erwin van de Looi was allesbehalve tevreden. 'We hadden ons veel voorgenomen voor dit duel, maar het werd een teleurstellende en pijnlijke middag. We waren gespannen en onzeker aan de bal. In het begin konden we niets anders doen dan tegenhouden en overleven. Net op het moment dat we beter in de wedstrijd kwamen, gaven we binnen een kwartier het hele duel weg. Dat hebben we slecht gedaan.'